Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Tratamente Ortodontice

Tratament Rapid Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti

Ce Sunt Tratamentele Ortodontice?

Ortodontia este ramura  stomatologiei care corecteaza dintii si maxilare pozitionati incorect. Dintii stricati si cei care nu sunt aliniati in mod corect sunt mai greu de intretinut, ceea ce duce in timp la aparitia prematura a cariilor dentare si a bolilor parodontale.

Pe langa faptul ca  pot provoca un stres suplimentar asupra muschilor fetei, cu timpul pot duce la dureri de cap, gat, umeri si dureri ale spatelui.

Ce implica?

Cel mai important lucru inainte de a se actiona in vreun fel este de a avea un examen complet. Acest lucru presupune de obicei,  o examinane amanuntita a dintilor de catre medicul specialist ortodont,  care efectueaza o radiografie, dar si mulaje ale dintilor.

Dupa efectuarea tuturor investigatiilor, ortodontul va discuta ce tratament este cel mai potrivit pentru problema pe care o depisteaza. Dupa ce sunteti sigur ca vreti sa mergeti mai departe, tratamentul poate incepe de indata.

Tipuri de tratament

Exista tipuri diferite de aparate, atat fixe, cat si mobile, care sunt folosite pentru a ajuta la mutarea dintilor, la recalificarea muschilor, in unele cazuri cresterea falcilor.

Aceste aparate functioneaza prin plasarea unei presiuni usoare pe dinti si falci. Gravitatea problemei dumneavoastra va determina care abordare ortodontica este probabila pentru cele mai eficiente rezultate.

Aparatele fixe sunt si ele, la randul lor, de mai multe feluri:

– aparate ortodontice metalice: printre cele mai folosite, disponibile intr-o gama variata culori, de la aparate in culori vesele, la cele metale si aurii.

– aparate ortododontice metalice: realizate din material ceramic transparent, acestea sunt preferatele celor care nu doresc ca aparatul sa fie atat de vizibil, in comparatie cu cel metalic.

– aparatul ortodontic Speed: are aceeasi vizibilitate redusa, dar dupa cum ii spune si numele are o eficient mai rapida, dintii fiind aliniati mult mai repede.

– aparatul ortodontic lingual Incognito: fabricat din aliaje de aur, acesta nu este vizibil deloc, datorita bracketilor fixati pe interiorul arcadelor superioare.

In ceea ce priveste aparatele ortodontice mobile, acestea pot fi indepartate de catre pacient si rezultatul depinde de motivarea sa.

Tratamente Ortodontice Realizate la ProDentClinic

Aparatele detasabile sunt de trei tipuri:

– aparate pasive: raman pasiv in gura si nu exercita nici o presiune in mod activ

– aparate functionale: aceste aparate functioneaza prin transmiterea sau pentru modificarea fortelor musculare ale dintilor si ale tesuturile lor de sprijin.

– aparate mecanice: aceste dispozitive transporta niste componente care sunt activate pentru diferite tipuri de forta asupra cavitatii bucale.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa fii consultat de catre medicul ortodont:

• Iti doresti un zambet mai frumos;
• Crezi ca un zambet perfect iti va imbunatati increderea in tine;
• Ai dificultati in masticatie si muscare;
• Dintii sau maxilarele tale produc anumite sunete ciudate;
• Iti este greu sa pronunti anumite litere;
• Nu poti strange buzele in mod corect;
• Ai dintii asimetrici;
• Ai dintii inclestati;
• Ai dintii deplasati.

Cum se efectueaza tratamentele ortodontice?

Tratamentele ortodontice se realizeaza cu ajutorul aparatelor dentare. Aceste aparate, care pot fi atat fixe cat si mobile, au rolul de a rearanja alinierea dintilor, actionand, de asemenea, asupra muschilor care au afectat cresterea falcilor. Tratamentele stomatologice care se efectueaza prin intermediul aparatelor dentare au durata de aproximativ 1-2 ani, in functie de gravitatea problemei, timp in care aparatele actioneaza cu o presiune usoara asupra dintilor si maxilarelor.

Aparatele dentare pot fi din metal, ceramica sau plastic. Ele pot fi detasabile (mobile) sau pot fi legate de dinti (fixe). Prin plasarea blanda a unei forte constante, intr-o directie controlata cu mare atentie, aparatul misca incet dintii intr-o pozitie corecta si bine proportionata cu restul fetei.

La ce varsta ar trebui facute tratamentele ortodontice?
Tratamentele ortodontice pot fi facute la orice varsta, desi multe probleme de acest gen sunt mult mai usor de remediat atunci cand sunt detectate la o varsta frageda, inainte de incetinirea cresterii maxilarelor. De asemenea, tratamentele precoce pot evita interventiile chirurgicale sau alte complicatii mai grave. Specialistii stomatologi recomanda fiecarui parinte sa trimita copilul, inainte de a implini varsta de 7 ani, la un control ortodontic, pentru a depista eventualele nereguli, in vederea corectarii acestora intr-un mod mult mai usor si rapid.

Pret tratamente ortodontice la clinica stomatologica ProDent

Pret control aparat dentar fix

125 lei

Pret control aparat dentar lingual

160 lei

Aparat dentar fix cu bracketi metalici

2,850 lei

Aparat dentar disjunctor

1,550 lei

Aparat dentar fix ceramic

3,500 lei

Aparat dentar fix mixt

3,500 lei

Aparat dentar dentar mobil

1,200 lei

Aparat dentar fix cu bracketi de safir

4,500 lei

Aparat dentar Daimon

1,100 euro

Aparat dentar invizibil-incognito,invisalign

2.650 euro

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice