Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Tratament Granulom Dentar

Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti. Medic Endodont Specialist !

Tratament Granulom Dentar cu Laser la ProDent Clinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia tratarii granulomului dentar cu ajutorul laserului (fara durere).Laserul inlocuieste freza, bisturiul si turbina.

Beneficiile tratamentelor stomatologice cu laser la ProDent Clinic:

  • Nu necesita suturi
  • Nu necesita anestezie
  • Sterilizeaza campul operator
  • Leziunea tesuturilor inconjuratoare este redusa
  • Ajuta la regenerarea tesuturilor
  • Lipsa traumei si a sangerarilor

Ce este granulomul dentar?

Granulomul dentar reprezinta una dintre cele mai serioase probleme pe care le pot cauza dintii netratati sau tratati in mod necorespunzator.
Pentru a nu risca agravarea sanatatii orale si a intregului organism, granulomul dentar trebuie supus unui tratament stomatologic adecvat, efectuat de catre un medic dentist specialist.

Tratamentului granulomului apical nu este acelasi pentru toti pacientii, acesta fiind personalizat si depinde de anumiti factori, precum:
• dimensiunea granulomului;
• daca inflamatia este usoara sau grava;
• ce tesuturi sunt infectate si in ce stare sunt tesuturile din jurul radacinii dentare;
• forma si marimea canalelor dentare;
• instrumentele si tehnica utilizata de medicul stomatolog;
• competenta medicului stomatolog.

Care sunt simptomele granulomului periapical?

Desi mai pregnante sunt simptomele patologiilor care conduc la aparitia granuloamelor periapicale ( cariei dentare/ pulpitelor/gangrenelor), aceasta afectiune poate fi insotita de simptome cu rasunet clinic destul de important.

Frecvent este descrisa o senzatie de “inaltare” a dintelui in cauza, cu intensitate mai mare dimineata in majoritatea cazurilor, durere fiind deseori descrisa mai degraba sub forma unui disconfort/ o jena. In functie de gravitatea leziunii, mucoasa din dreptul dintelui poate aparea modificata de culoare sau poate prezenta fistule- mici orificii de exteriorizare a secretiei purulente, in cazuri mai avansate.

Tratamente Endodontice Realizate la ProDentClinic

Metodele de tratament cele mai uzuale pentru vindecarea granulomului dentar sunt:

1. Tratamentul endodontic – Aceasta metoda urmareste tratarea canalelor infectate. Endodontia se face in 3 pasi: pregatirea zonei de tratat (curatarea, largirea si slefuirea), umplerea canalului si obturarea acestuia. In ultimii ani s-a constatat ca peste 70% dintre pacientii care prezinta granulom apical se trateaza cu succes cu ajutorul tratamentului endodontic.

Acesta se efectueaza sub anestezie locala, chiar si in cazul in care pulpa dintelui este moarta. Tehnologia prin care se fac tratamentele endodontice este extrem de avansata, astfel ca, in ziua de azi, medicii stomatologi dispun de microscop operator endodontic care ii ajuta sa mareasca si sa lumineze puternic zona de tratat iar imperfectiunile care nu se pot observa cu ochiul liber pot fi vindecate cu succes.

Tratamentele endodontice se efectueaza, de regula, in mai multe sedinte, prin urmare perioada de tratare a granulomului apical poate fi destul de lunga. Dupa ce tratamentul este finalizat, bacteriile sunt inlaturate iar tesuturile regenerate, granulomul apical dispare. Dupa 6 luni de la terminarea tratamentului endodontic, cu ajutorul unui control radiologic medicul va verifica daca granulomul s-a resorbit.

2. Tratament prin rezectie apicala – Acesta se face, de regula, de catre un medic chirurg maxilo-facial. Desi este o metoda neplacuta, rezectia apicala este, totusi, mai convenabila decat extractia dintelui. Pacientii trebuie sa recurga la o astfel de metoda in momentul in care granulomul a capatat dimensiuni considerabile sau daca acesta a afectat o portiune destul de mare din osul maxilarului.

Tratamentul de rezectie apicala se face sub anestezie locala puternica si reprezinta eliminarea unui fragment din varful radacinii afectate, precum si a tesutului osos afectat, dupa care capatul canalului este obturat. In urma acestei incizii, zona tratata este cusuta iar firele sunt scoase dupa o saptamana.

Rezectia apicala poate fi efectuata si cu ajutorul laserului, iar vindecarea ar putea fi accelerata cu ajutorul unor sedinte de biostimulare laser.

3. Extractia dintelui din zona afectata de granulomul apical – Acest tratament se aplica, de regula, in cele mai grave situatii si doar 10% dintre pacienti ajung sa recurga la aceasta metoda.

Pret tratament endodontic la clinica stomatologica ProDent Clinic

Endodontie microscopica monoradicular

500 lei

Endodontie microscopica pluriradicular 2 canale

625 lei

Endodontie microscopica pluriradicular 3 canale

850 lei

Tratament Endodontic (Canal suplimentar )

125 lei

Endodontie microscopica Molar Minte

1375 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice