Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Tratament Abces Dentar

Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti. Medic Endodont Specialist !

Tratament Abces Dentar cu Laser la ProDent Clinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia tratamentelor endodontice cu ajutorul laserului (fara durere).Laserul inlocuieste freza, bisturiul si turbina.

Beneficiile tratamentelor stomatologice cu laser la ProDent Clinic:

  • Nu necesita suturi
  • Nu necesita anestezie
  • Sterilizeaza campul operator
  • Leziunea tesuturilor inconjuratoare este redusa
  • Ajuta la regenerarea tesuturilor
  • Lipsa traumei si a sangerarilor

Ce este abcesul dentar

Abcesul dentar presupune o tumefactie la nivelul obrazului si inflamarea gingiei, acestea fiind datorate unei infectii la baza dintelui. In plus, tesutul inconjurator al danturii capata o culoare rosiatica si este tensionat.

Cauza dezvoltarii acestei afectiuni este igiena orala necorespunzatoare, bacteriile facandu-si aparitia dupa ce resturile alimentare nu sunt indepartate.

Este esential ca pacientii sa apeleze la periajul dentar de cel putin doua ori pe zi, insa si la ata dentara si apa de gura. Ata dentara poate patrunde in locuri in care periuta de dinti nu are cum sa faca fata, eliminand astfel resturi alimentare stocate interdentar.

Tipuri de abces

Abcesul poate fi de 3 tipuri si se manifesta la persoane de toate varstele, de la copii, pana la batrani.

Abces periapical – este tipul care presupune localizarea in pulpa danturii

Abces gingival – este tipul care presupune localizarea in gingie, fiind mai putin daunatoare, deoarece nici dantura si nici maxilarul nu sunt afectate

Abces periodontal – este tipul care presupune ca afectiunea debuteaza din zona de suport a danturii

Simptome ale abcesului dentar

Aceasta afectiune ofera cateva semne de care pacientii trebuie sa tina cont: disconfort in momentul masticatiei sau al vorbirii, insa si o senzatie de tensiune in zona respectiva, in special in momentul in care aceasta este atinsa usor. De asemenea este vizibila si usoara tumefiere a gingiei.

Daca abcesul ramane netratat, acesta atrage si febra, frisoane, dureri de cap, halena, gust neplacut sau senzatia de oboseala. Odata cu raspandirea infectiei, gingia se distruge treptat, ajungandu-se pana la afectarea maxilarului.

Cu toate ca exista sansa scaderii in intensitate a durerii, aceasta situatie nu indica faptul ca abcesul a fost combatut. In cele din urma, maxilarul poate fi afectat astfel incat sa nu mai ajute la mentinerea dintilor in alveola, acestia putand fi pierduti, motiv pentru care se recomanda apelarea la serviciile unui medic stomatolog la prezentarea oricarui simptom.

Durerea poate fi ameliorata printr-o medicamentatie corespunzatoare, insa aceasta poate fi aleasa in functie de sfaturile dentistului.

Tratamente Endodontice Realizate la ProDentClinic

Tratament al abcesului dentar

Stomatologul este cel in masura sa aleaga cea mai potrivita cale de combatere a afectiunii, cel mai adesea fiind nevoie de antibiotice si de usoara perforare a zonei tumefiate, pe aceasta cale fiind eliminat puroiul. Exista si situatii in care infectia este mai avansata, fiind astfel necesara o incizie pentru ca puroiul sa fie inlaturat.

Adesea este nevoie ca dentistul sa trateze canalul dintelui pentru ca tesutul infectat sa fie eliminat. Din nefericire, sunt si cazuri in care nu mai poate fi facut nimic pentru salvarea dintelui, singura optiune fiind extractia acestuia. Tumefierea si durerea sunt combatute adesea prin simple comprese reci.

Prevenire

Daca pacientii apeleaza la o igiena orala corecta, atunci cu siguranta ca vor fi evitate marea majoritate a afectiunilor cavitatii orale, deoarece se exclude dezvoltarea placii bacteriene, alcatuite din saliva si resturi alimentare, aceasta fiind extrem de daunatoare danturii. Este esentiala si dieta abordata de pacienti, care nu trebuie sa consume dulciuri sau alimente bogate in zahar si sare, fiind de preferat fructele sau legumele. In plus, tutunul si bauturile alcoolice in cantitati ridicate reprezinta un dusman al dintilor.

Pret tratament endodontic la clinica stomatologica ProDent Clinic

Endodontie microscopica monoradicular

500 lei

Endodontie microscopica pluriradicular 2 canale

625 lei

Endodontie microscopica pluriradicular 3 canale

850 lei

Tratament Endodontic (Canal suplimentar )

125 lei

Endodontie microscopica Molar Minte

1375 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice