Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Sinus Lifting

Tratamente Laser Fara Durere la ProDent Clinic in Bucuresti

De-a lungul unei anumite perioade de timp, maxilarul este asociat cu lipsa dintilor sau chiar se poate resorbi. Acest proces lasa in urma o conditie in care osul este de o calitate si o cantitate slaba, astfel incat acesta nu este potrivit pentru a putea sustine o lucrare de implant dentar, iar cei mai multi dintre pacienti nu pot fi supusi interventiei. In schimb, in ziua de azi avem abilitatea de a creste osul acolo unde este nevoie de el.

Acest aspect nu doar ca ne lasa oportunitatea sa inseram implanturi dentare de dimensiuni si grosimi potrivite, ci ofera posibilitatea de restaurare a functiilor si esteticii dintilor.

Grefe osoase

Grefele osoase pot sa repare locurile unde structura osoasa nu este adecvata din cauza unor extractii dentare, leziuni gingivale sau accidente.

Osul poate fi obtinut de la pacienti, de obicei din zona tibiei sau soldului, fie poate fi artificial sau de provenienta animala. De asemenea, se pot folosi membrane speciale pentru ca acestea se dizolva sub gingii si protejeaza grefa, incurajand regenerarea osoasa.

Interventiile de aditie osoasa sunt dedicate de cele mai multe ori pentru a repara defecte ale maxilarului, care pot aparea fie in urma unor traume accidentale, defecte congenitale sau prezenta unor tumori. Defectele majore sunt remediate folosind os apartinand pacientului, care se obtine din diferite surse ale corpului, in functie de dimensiunile defectului.

Cele mai comune locuri care doneaza osul sunt craniul, soldul sau tibia, iar aceste proceduri implica in majoritatea cazurilor spitalizare.

Sinus lifting

Sinusurile maxilare sunt situate in spatele obrajilor si deasupra arcadei superioare a dintilor. Sinusurile pot fi asemanatate unor camere goale ce nu pot fi de folos, in schimb, unele radacini ale dintilor naturali de pe arcada superioara se pot intinde pana la sinusuri.

Cand acesti dinti sunt extrasi, adesea ramane un perete subtire din os, care separa sinusurile maxilare de gura. Implanturile dentare au nevoie de os pentru a putea fi sustinute, iar cand acest perete este foarte subtire, este imposibil ca interventia sa aiba succes.

In schimb, tehnologia din domeniul stomatologiei de astazi propune o solutie potrivita, numita sinus lifting, care presupune ca medicul sa patrunda catre zona sinusurilor prin locul unde erau dintii extrasi.

Trebuie retinut ca podeaua sinusurilor este tavanul maxilarului superior, astfel ca dupa cateva luni necesare vindecarii, osul devine parte a maxilaruui pacientului, astfel ca implanturile dentare pot fi inserate si stabilizate in noul os. Aceasta procedura permite ca pacientii sa beneficieze de implanturi dentare, pe cand in anii trecuti nu era nicio alta optiune decat de a purta proteze deranjante.

Daca se dispune de suficient os intre sinus si maxilar pentru a putea sustine implantul dentar, atunci sinus liftingul reprezinta cea mai buna procedura, deoarece se poate efectua in cadrul unei singure sedinte. In schimb, daca nu se dispune de os suficient, atunci intai se va efectua aceasta procedura, urmand ca dupa cateva luni, dupa ce osul s-a vindecat, sa existe posibilitatea inserarii implanturilor.

Cand este nevoie de sinus lifting?

Aceasta interventie este efectuata in majoritatea cazurilor atunci cand cele doua sinusuri ale maxilarului sunt situate mult prea aproape de obraz, situatie ce nu permite inserarea implanturilor.

De asemenea, aceasta mai poate fi necesara atunci cand, in urma unei afectiuni parodontale se pierde o cantitate importanta de tesut osos. In urma pierderii dentare, au loc si pierderi osoase, motiv pentru care osul trebuie completat in vederea urmarii unui tratament cu implanturi dentare pe viitor, astfel ca sinus liftingul poate fi necesar.

Repozitionarea nervilor

De asemenea, o interventie similara poate fi necesara si in cazul arcadei inferioare. Astfel, nervii prezenti aici sunt cei care ofera simtul pentru buza inferioara si barbie, iar acestia pot fi mutati, astfel incat sa se creeze spatiul necesar incat sa se poata insera un implant dentar.

Procedura este limitata doar la arcada inferioara atunci cand lipsesc molarii sau premolarii. Cum aceasta procedura este considerata o abordare foarte violenta,  deoarece aproape intotdeauna amortesc anumite parti ale arcadei, de cele mai multe ori se poate opta pentru o varianta mai putin agresiva, precum implanturile de tip lama.

De obicei, este nevoie de sectionarea pe partea interioara a maxilarului inferior, astfel incat sa fie expuse nervul si canalele. Dupa ce acestea sunt izolate corespunzator, medicul le mentine intr-o pozitie fixa, dar nu la locul initial, urmand ca in acelasi timp sa fie inserate si implanturile.

Dupa care nervul si canalele sunt eliberate, iar acestea se plaseaza automat in spatele implanurilor. Spatiul prin care s-a intervenit se poate umple cu grefe osoase, iar locul este suturat.

Aceste proceduri pot fi efectuate atat separat, cat si impreuna, in functie de conditia prezentata de pacient. In regiunea maxilo faciala, grefele osoase pot fi obtine din interiorul gurii, din zona barbiei, a molarului de minte sau de la maxilarul superior in zona ultimului dinte.

In cazul in care este nevoie, o cantitate mai importanta poate fi obtinuta din zona tibiei. Conform statisticilor, cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci cand pacientii isi folosesc propriul os pentru diferite interventii.

De asemenea, se pot folosi si materiale speciale care sa fie implementate pentru a ajuta la inserarea implanturilor dentare. In plus, se poate obtine os si de la animale, in combinatie cu osul pacientului, astfel incat sa se stimuleze regenerarea osoasa.

Acest factor poate fi stimulat prin intermediul unei tehnologii noi, care implica folosirea celulelor din sangele propriu pentru ca vindecarea sa aiba loc intr-un timp mult mai scurt. Acest tip de interventii se efectueaza fie sub sedare, fie sub anestezie generala, iar in zilele urmatoare se recomanda odihna cel putin o zi, precum si evitarea efortului pentru o saptamana.

Care sunt riscurile?

Cel mai mare risc propus de aceasta interventie este ca membrana sinusului sa se perforeze, situatie ce impune o perioada mai lunga de timp in care aceasta sa se refaca.

Aceasta perioada se poate intinde chiar si la cateva luni, insa membrana vindecata este de cele mai multe ori mult mai groasa, astfel ca interventia se va efectua in siguranta.

De asemenea, oricand se pot aduce leziuni la nivelul nervilor, iar pacientii pot fi afectati importante perioade de timp. In plus, exista posibilitatea ca un nerv lezat sa duca la amortirea fetei pentru totdeauna.

Pret sinus lifting la clinica stomatologica ProDent Clinic

Pret sinus lifting

350 euro

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice