Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Sigilarea Dintilor la Copii

Tratamente Laser Rapide Fara Durere Inhalosedare la ProDent Clinic Bucuresti. Medic Pedodont Specialist !

Ce Este Sigilarea Dentara?

Sigilarea dintilor la copii reprezinta o modalitate foarte eficienta de a preveni dezvoltarea cariilor. Procedura poate fi efectuata atat in cazul dintilor permanenti, cat si al celor de de lapte, deoarece sanatatea acestora este foarte importanta.

In cazul in care dintii temporari prezinta prejudicii, acestia pot afecta buna dezvoltare ulterioara a celor definitivi, situatie care aduce probleme si pentru restul organismului. Dupa ce se sigileaza dintii in randul copiilor, exista sanse foarte scazute de aparitie a cariilor.

La ce varsta se sigileaza dintii?

Nu exista o varsta exacta care sa fie potrivita pentru aceasta procedura, deoarece fiecare copil se dezvolta intr-un ritm diferit. In schimb, pentru ca sigilarea sa fie foarte eficienta, se recomanda a fi efectuata atunci cand dintii si-au incheiat perioada de dezvoltare, iar cei mici trebuie sa fie intelegatori si cooperanti.

In schimb, in anumite cazuri, sigilarea dintilor poate fi efectuata la scurt timp dupa eruptie pentru a elimina posibilitatea de dezvoltare a cariilor in anii ce urmeaza.

Importanta sigilarii dintilor de lapte

Cu toate ca cei mici au adoptat o igiena orala corespunzatoare, efectuand periajul dintilor in fiecare zi, alaturi de utilizarea atei dentare si a apei de gura, intotdeauna exista posibilitatea ca pe partea ocluzala a dintilor sa existe zone din care sa nu fi fost indepartata placa bacteriana.

In astfel de situatii, cea mai potrivita alegere este sigilarea dintilor, deoarece aceasta reprezinta un strat de protectie, pentru ca cei mici sa nu isi faca griji cu privire la aparitia cariilor. Tot procesul nu dureaza mai mult de o ora, motiv pentru care sigilarea dintilor aduce numai avantaje. Aceasta este efectuata in decursul unei singure sedinte la stomatolog, fiind nevoie de 3 etape pentru a o parcurge:

  • In primul rand este nevoie de dezinfectarea tuturor suprafetelor dintilor si a periajului profesional, deoarece pe aceasta cale este asigurat succesul procedurii. In caz contrar, bacteriile prezente in saliva pot influenta in mod negativ efectul sigilarii, fiind esentiale solutii profesionale.
  • Cea de a doua etapa presupune aplicarea gelului respectiv, care are in componenta acid fosforic. Aplicarea se face fie prin intermediul unui burete, fie cu ajutorul unei pensule, la circa 30 de secunde de la curatarea zonei respective
  • Ultima etapa este sigilarea dintilor care face referire la aplicarea solutiei pe toata suprafata dentara, dupa care se aceasta se fixeaza prin intermediul unei lampi speciale.

Asigurarea sanatatii cavitatii bucale

Pentru ca sigiliul sa reziste cat mai mult timp cu putinta, este esential ca procedura sa fie efectuata in mod corespunzator. Sigilarea dintilor nu are acelasi efect in cazul in care igiena orala este deficitara, alimentatia abordata de cei mici nu este sanatoasa, iar controalele la stomatolog sunt urmate la intervale foarte mari de timp sau doar atunci cand apare durerea.

Medicii recomanda urmarea unui control la fiecare 4 luni in cazul copiilor, deoarece pe aceasta cale pot fi prevenite o multime de posibile afectiuni, se verifica stadiul sigiliului si daca dintii sunt protejati de carii si infectii. Sigiliul rezista cativa ani, iar atunci cand dispare este inlocuit.

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice