Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Sigilarea Dintilor de Lapte

Stomatologie Moderna Laser Fara Durere la ProDent Clinic Bucuresti

Ce este sigilarea dintilor de lapte?

Sigilarea dintilor reprezinta o procedura care are rolul de a preveni cariile si se poate aplica atat in cazul dintilor permanenti, cat si al celor de lapte.

Aceasta este efectuata foarte rapid, nu produce durere, si presupune aplicarea unui strat special ce are in componenta fluor, avand o nuanta similara dintilor naturali si adera la partea ocluzala a dintilor, acoperind santurile si fosetele. Astfel se creeaza o bariera intre smalt si placa bacteriana, dintii fiind mult mai protejati, deoarece se previn cariile, infectiile si o multime de alte afectiuni ale cavitatii orale.

Ce presupune sigilarea dintilor de lapte?

Sigilarea dintilor este specifica copiilor, insa daca se doreste se poate aplica si in cazul adultilor, desi acomodarea in randul acestora ar putea fi mai dificila decat in randul celor mici.

In schimb, atat parintii cat si copiii trebuie sa inteleaga ca aceasta procedura are rolul de a sprijini igiena orala si de a preveni cariile, astfel ca nu inlocuieste periajul dentar, care trebuie urmat in continuare pentru asigurarea sanatatii cavitatii.

Ce presupune sigilarea dintilor de lapte?

Acest tratament este foarte usor de pus in practica si presupune ca dintii sa fie pregatiti, igienizati, curatati si uscati, urmand ca mai apoi sa se adauge materialul special, care se intareste prin intermediul unei lampi.

Dupa aplicarea si intarirea sigilantului, medicul trebuie sa verifice care este starea ocluziei, astfel incat aceasta sa nu fie afectata sau sa nu deranjeze.

Procedura este recomandata si in randul dintilor de lapte, deoarece este esential ca acestia sa fie protejati, deoarece orice problema prezentata poate afecta si dintii permanenti care de cele mai multe ori nu se dezvolta in mod corespunzator. In plus, prin intermediul sigilarii dintilor, periajul dentar este efectuat cu usurinta.

Cine poate opta pentru sigilarea dintilor?

In functie de fiecare situatie in parte, medicul decide daca tratamentul poate fi urmat, dupa ce analizeaza care este adancimea santurilor prezente la nivelul dintilor, deoarece exista situatii in care cei mici sa nu trebuiasca sa urmeze tratamentul.

Desi anumiti medici nu sunt de acord cu sigilarea dintilor de lapte, conform celor mai recente studii, s-a descoperit ca acest obicei poate favoriza si imbunatati buna dezvoltare a dentitiei permanente.

In fazele initiale se sigileaza molarii, deoarece acestia sunt cei mai predispusi la dezvoltarea cariilor, iar pe masura ce se dezvolta, daca este nevoie, se pot sigila si ceilalti dinti.

Cat timp rezista sigiliul?

In ciuda faptului ca la un moment dat este normal ca dintii sa se deterioreze, sigiliul aplicat de catre medici poate sa reziste cativa ani, in functie de obiceiurile celor mici, alimentatia si rigurozitatea igienii.

De asemenea, dupa ce este urmata, controalele de rutina trebuie efectuate mai des, astfel incat medicii sa se asigure de eficienta acestora si pentru verificarea gradului de uzura

. Dupa ce sigiliul isi pierde din proprietati, daca dintii nu sunt ingrijiti in mod corespunzator, exista posibilitatea de dezvoltare a cariilor chiar daca substanta speciala inca este mai prezenta.

Din acest motiv, igiena orala este foarte importanta si este singura care poate preveni cariile si alte afectiuni ale cavitatii orale.

Pret pentru sigilarea dintilor la Clinica Stomatologica ProDent Clinic

Pret sigilare dinti temporari

90 lei

Pret sigilare dinti permanenti

150 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice