Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Rezectie Dentara

Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti. Medic Endodont Specialist !

Tratament Rezectie Dentara cu Laser la ProDent Clinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia tratamentelor endodontice cu ajutorul laserului (fara durere).Laserul inlocuieste freza, bisturiul si turbina.

Beneficiile tratamentelor stomatologice cu laser la ProDent Clinic:

  • Nu necesita suturi
  • Nu necesita anestezie
  • Sterilizeaza campul operator
  • Leziunea tesuturilor inconjuratoare este redusa
  • Ajuta la regenerarea tesuturilor
  • Lipsa traumei si a sangerarilor

Dintii din spate, denumiri molari au trei sau mai multe radacini. Uneori, radacinile unui dinte au suport bun din punct de vedere osos si nu au carii, cu exceptia unei singure radacini.

Pentru a nu extrage tot dintele, medicul dentist poate decide sa elimine doar radacina nesanatoasa. Aceasta se numește o rezectie a radacinei.

Rezectia dentara este foarte diferita fata de tratamentul de canal. In tratamentul de canal, nervii si vasele de sange din interiorul radacinii sunt eliminate.

Apoi, spatiul este umplut cu un material care poate fi vazut dupa ce se realizeaza o radiografie. Intr-o rezectie, intreaga radacina a unui dinte este eliminate. Cu toate acestea, rezectia radacinei are nevoie de taiere in interiorul dintelui, care contine vasele de sange si nervii.

Din acest motiv, dintele va avea nevoie de tratamentul de canal inainte de a se realize rezectia. Rezectia se face mai rar decat in trecut, astazi, medicul dentist are alte opțiuni. De exemplu, dintele poate fi extras si inlocuit cu un implant. Acest tratament nu poate dura la fel de mult timp ca si implantul.

Pentru ce este utilizata rezectia dentara?

Rezectia se face pentru a trata o problema care este limitata, la o singura radacina a unui dinte care are mai multe radacini.

Aceste probleme pot include cariile, un dinte spart sau pierderea de masa osoasa severa. In ceea ce priveste pregatirea, un dinte care are nevoie de rezectie  ar trebui sa aiba tratamentul de canal incheiat. Se va face o injectie pentru a amorti zona, o  anestezie locala pentru o rezectie dentara.

Tratamente Endodontice Realizate la ProDentClinic

Cum se realizeaza rezectia dentara?

In cele mai multe situatii, medicul dentist va trebui sa faca taieturi in gingie si sa treaca prin os pentru a ajunge la radacinile dintelui. Apoi, medicul va fora pentru a elimina radacina de restul dintelui. Uneori, o parte din coroana va fi taiata.

Radacina atasata va fi eliminata impreună cu acea sectiune a coroanei Medicul dentist va clatiti zona cu o solutie, urmand ca o grefa osoasa sa fie plasata in locul unde a fost radacina. Apoi, gingia va fi inchisa. Este posibil se se simta un mic discomfort si o sangerare usoara pentru una sau doua zile.

Este recomandata a se evita mestecatul cu dintele respectiv pana cand firele sunt indepartate, pana la 7-10 zile. Cand cusaturile  sunt eliminate, medicul dentist va vedea cum s-au vindecat gingiile. Dupa  ce gingiile s-au vindecat, medicul dentist poate plasa o coroana permanenta pe dinte.

Pret tratament rezectia dentara la clinica stomatologica ProDent

Rezectie dentara cu laser

700 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice