Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Rezectie Apicala

Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti. Medic Endodont Specialist !

Tratament Rezectie Apicala cu Laser la ProDent Clinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia tratamentelor endodontice cu ajutorul laserului (fara durere).Laserul inlocuieste freza, bisturiul si turbina.

Beneficiile tratamentelor stomatologice cu laser la ProDent Clinic:

  • Nu necesita suturi
  • Nu necesita anestezie
  • Sterilizeaza campul operator
  • Leziunea tesuturilor inconjuratoare este redusa
  • Ajuta la regenerarea tesuturilor
  • Lipsa traumei si a sangerarilor

Ce reprezinta rezectia radacinii dentare?

Rezectia radacinii dentare este o interventie chirurgicala endodontica care presupune indepartarea varfului radacinii unui dinte (apexul), inainte sau dupa aplicarea unui tratament de canal. In zona apexului se poate ajunge doar prin inlaturarea tesutului gingival si intrand in locul infectat direct prin os. Rezectia apicala este o procedura endodontica ce poate fi efectuata doar sub microscop iar la finalul ei este nevoie de aplicarea unei obturatii de canal retrograda.

Pentru ce este indicata rezectia apicala?
• Fractura radacinii dentare;
• Perforarea radacinii dentare;
• Existenta cariilor radiculare;
• Tratamente endodontice pe canal efectuate incorect;
• Afectarea unei radacini din cauza parodontitei;
• Radacini dentare cu anomalii.

Contraindicatii pentru tratamentul de rezectie apicala:
• Radacini dentare cu fracturi verticale;
• Leziuni periapicale mai mari decat treimea apicala a dintelui;
• Implantari gresite ale dintilor.

In ce consta procedura rezectiei apicale?
Inainte de a incepe procedura de rezectie apicala va fi nevoie de efectuarea unui tratament de canal. Acest lucru se face, de obicei, sub anestezie locala, ceea ce inseamna ca pacientul va fi constient pe toata perioada interventiei.

Rezectia radacinii dentare necesita reducerea gingiilor, pentru ca radacina dintelui sa fie expusa. Odata ce acest lucru a fost facut, osul va trebui intepat cu o sonda speciala pentru ca medicul sa identifice zona in care este localizat apexul radacinii. Dupa ce s-a identificat tesutul inflamat, acesta urmeaza sa fie eliminat.

Exista cazuri in care este necesara efectuarea unei biopsii pentru a afla cu exactitate natura tesutului extirpat. Aceasta interventie presupune si indepartarea apexului radicular, dupa care bontul rezultat va fi obturat. Ultimul pas consta in repozitionarea si suturarea gingiei.

Tratamente Endodontice Realizate la ProDentClinic

Riscurile rezectiei apicale:

Desi majoritatea procedurilor de rezectie apicala sunt efectuate in siguranta, la fel ca orice alta interventie chirurgicala, aceasta metoda implica anumite riscuri. Cel mai mare risc este cel legat de infectii, dar este usor de prevenit acest lucru atata timp cat se respecta sfaturile medicului si tratamentul medicamentos.

Alte riscuri la care puteti fi supusi in tipul procedurii de rezectie apicala: avariile accidentale (fisuri sau rupturi ale dintilor din apropiere) sau aparitia unor gauri in sinus in timpul rezectiei apicale pentru molarii de sus.

Recuperarea dupa rezectia apicala

Pentru ca pacientii sa nu simta dureri sau disconfort dupa o astfel de interventie, se recomanda ca acestia sa renunte la tutun si sa nu consume bauturi alcoolice pret de cateva zile. Zona se poate inflama, situatie in care trebuie mentinut local gheata.

De asemenea se recomanda un periaj efectuat corect si atent, fara a pune presiune pe dantura si trebuie evitata in special zona in care a avut loc interventia.

Pret tratament rezectia apicala la clinica stomatologica ProDent

Rezectie apicala cu laser

700 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice