Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Punga Parodontala

Tratament Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti. Medic Parodontolog Specialist.

Tratament Punga Parodontala cu Laser la ProDent Clinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia tratamentului parodontozei cu ajutorul laserului (fara durere).Laserul inlocuieste freza, bisturiul si turbina.

Beneficiile tratamentelor stomatologice cu laser la ProDent Clinic:

  • Nu necesita suturi
  • Nu necesita anestezie
  • Sterilizeaza campul operator
  • Leziunea tesuturilor inconjuratoare este redusa
  • Ajuta la regenerarea tesuturilor
  • Lipsa traumei si a sangerarilor

Ce este parodontoza?

Parodontoza este o boala care afecteaza o mare parte a populatiei, fiind cauzata de placa bacteriana ce nu a fost indepartata la timp de pe suprafata dintilor, care are capacitatea de distrugere a osului, in cele din urma fiind pierdut si dintele.

De cele mai multe ori, parodontoza implica un tratament complex, care in prima faza impune necesitatea eliminarii pungilor parodontale. In prima faza, afectiunea are in vedere infectarea gingiilor, care se inrosesc, se inflameaza si sangereaza din ce in ce mai des, chiar si la cea mai mica atingere.

Ulterior structura dentara este afectata, astfel ca unul sau mai multi dinti devin din ce in ce mai mobili, pana cand se pierd.

Igiena orala

Cu alte cuvinte, in lipsa igienii orale, se permite stocarea bacteriilor la suprafata dintilor si gingiilor, astfel ca in prima faza apare gingivita.

Ulterior urmeaza cariile si retractia gingivala, fenomen care favorizeaza aparitia pungilor parodontale, ce reprezinta locul potrivit de stocare a bacteriilor.

Atat resturile alimentare, cat si bacteriile, care formeaza placa bacteriana, pot fi inlaturate cu usurinta din cavitatea orala prin intermediul periajului dentar si al folosirii atei dentare.

TRATAMENTUL BOLII PARODONTALE LA PRODENT CLINIC

Cauzele paradontozei

Principala cauza a paradontozei este dezvoltarea placii dentare. Placa este o substanta lipicioasa compusa din bacterii si din particulele resturilor alimentare. Aceasta incepe sa se formeze atunci cand amidonul si zaharurile din alimente interactioneaza cu bacteriile gasite in mod normal in gura. Periajul dentar si folosirea atei dentare indeparteaza placa bacteriana, insa daca igiena orala nu se intretine zilnic, placa se va forma rapid, in circa 24 de ore.

Placa bacteriana care ramane pe suprafata dentara mai mult de doua sau trei zile se poate intari, formand tartrul. Acesta este mult mai greu de indepartat si, mai mult decat atat, actioneaza ca un rezervor pentru bacterii. De obicei, oamenii nu pot scapa de tartrul dentar prin periaj si prin folosirea atei dentare, ci doar prin efectuarea detartrajului in cabinetul stomatologic.

Cu cat placa si tartrul raman mai mult pe suprafata dintilor, cu atat conseciintele vor fi mai grave. Initial, acestea pot irita si inflama gingiile, dezvoltand astfel gingivita. Gingivita este cea mai usoara boala parodontala care, daca se lasa netratata, avanseaza in paradontoza si afecteaza tesutul de sub gingii, putand cauza pierderea tesutului osos si, in final, al dintilor.

Stadiile severe

Exista multi pacienti care nu apeleaza la medic decat in stadiile mai severe, atunci cand radacina dentara este afectata, fiind favorizata infectarea acesteia. Dintii nu numai ca sunt mobili, dar si produc durere, situatie in care este nevoie de tratamente de specialitate, pentru ca a exista sansa ca dintii sa mai poata fi salvati, in caz contrar acestia trebuie extrasi si inlocuiti prin implanturi dentare sau lucrari protetice.

Tratamentul pungii parodontale

In primul rand este nevoie de efectuarea unui detartraj si chiuretaj radicular, pentru eliminarea placii bacteriene si a tartrului stocat. De multe ori detartrajul este efectuat cu ultrasunete si completat de cel manual, pentru ca rezultatele sa fie cat mai potrivite.

Chiuretajul radicular, alaturi de detartraj, se efectueaza de regula, in 2-4 sedinte, in functie de situatia prezentata. Ulterior pacientii trebuie sa adopte o igiena orala riguroasa, pentru prevenirea tuturor afectiunilor.

Pret Tratament Parodontoza la Clinica Stomatologica ProDent

Chiuretaj parodontal laser/Dinte

150 lei

Debridare

400 lei

Grefa de Tesut Conjunctiv

1500 lei

Operatie Laser cu Lambou/Arcada

1500 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice