Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Proteze Dentare Fixe si Mobile

Tratament Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti

Ce sunt protezele dentare?

Protezele dentare sunt niste dispozitive stomatologice care arata ca niste dinti falsi si au rolul de a inlocui dintii lipsa si tesuturile inconjuratoare.

Protezele dentare sunt de doua tipuri: proteze complete si proteze partiale. Protezele dentare complete sunt utilizate atunci cand lipsesc toti dintii din gura pacientului, in timp ce protezele dentare partiale se folosesc in cazul in care acesta mai are cativa dinti naturali.

Care sunt avantajele?

Protezele dentare partiale, la randul lor, se clasifica in doua categorii:
• Proteze dentare fixe – Acestea sunt denumite si punti dentare iar ele se fixeaza in gurile pacientilor cu ajutorul unui ciment dentar care asigura consolidarea permanenta a acestora.

Aceste proteze sunt mai avantajoase, deoarece prezinta un aspect mai natural si sunt mai confortabile. Datorita faptului ca sunt permanente, protezele dentare fixe sunt mai costisitoare decat cele mobile.
• Proteze dentare mobile – Acestea sunt legate de restul dintilor naturali cu ajutorul unei cleme din metal. Stabilizarea acestor proteze mobile se pot efectua pe si in afara dintilor.

Puntile dentare se ataseaza permanent pe gingie sau sub tesutul gingival. Acestea prezinta cateva dezavantaje daca pe aceeasi arcada lipesc trei sau mai multi dinti.

Din cauza faptului ca sunt destul de greu de curatat, acestea pot cauza respiratia urat mirositoare, boli gingivale sau alte probleme dentare.

Podurile dentare conventionale fixe implica o reducere a dimensiunii dintelui mai mult decat o punte dentara fixa. Prin urmare, din cauza reducerii excesive a osului sau a tesutului gingival, podul dentar poate capata un aspect artificial.

Pe de alta parte, podurile conventionale fixe au durata de viata mai mare decat puntile dentare fixe care cauzeaza o micsorare a gingiei si lasa spatiu, iar suportul de metal ar putea fi vizibil.

Protezele dentare partiale mobile sunt compuse din urmatoarele: o baza de rasina, dinti artificiali si clipsuri din metal legate de un cadru metalic. Din cauza ca aceste proteze sunt mobile, ele sunt mai putin stabile si trebuie ajustate frecvent.

Mai mult decat atat, daca nu li se acorda o atentie adecvata, protezele dentare mobile se pot rupe. Avantajul acestor dispozitive stomatologice este faptul ca se curata mai usor, se pot da jos si astfel se pot spala cu atentie mai mare.

Dezavantajele protezelor fixe si mobile

Multi dintre pacientii care beneficiaza de proteze fixe sau mobile afirma ca acestea nu sunt foarte comfortabile, insa cu timpul se obisnuiesc.

De asemenea, in anumite cazuri pacientii s-au plans de inflamatii aparute la masticatie in functie de alimente, in special atunci cand consuma alimente crocante. Din nefericire este nevoie de o perioada destul de lunga de timp pentru o acomodare completa, iar anumite persoane nu pot sa muste la fel de eficient ca inaintea montarii acestei proteze.

Ingrijire

Igiena cavitatii bucale reprezinta o actiune care nu trebuie evitata nici macar de persoanele care beneficiaza de proteze mobile, deoarece in urma periajului se evita inflamatiile gingiilor si iritatiile, iar proteza se pastreaza intr-o stare perfect. De asemenea, se recomanda ca pacientii sa isi scoata proteza pret de cateva ore in fiecare zi.

Proteza mobila se inlocuieste?

Trebuie cunoscut faptul ca o proteza dentara mobila presupune inlocuirea ei, atunci cand mentinerea pe gingie este din ce in ce mai scazuta. Daca aceasta nu este fixa si se misca in mod continuu, atunci pot aparea senzatii de disconfort si rani, care daca nu se trateaza se pot infecta. De obicei o proteza dentara mobila se utilizeaza intre cinci si zece ani, perioada in care se poate adapta de pana la trei ori.

Cand avem nevoie de o proteza dentara mobila?

Protezele dentare mobile se recomanda atunci cand un pacient pierde mai multi dinti, ce nu mai pot fi reparati sau refacuti prin nicio tehnica.

Pret proteze dentare la clinica stomatologica ProDent Clinic

Reparatie proteza acrilica

120 lei

Proteza acrilica partiala

1300 lei

Proteza acrilica totala

1800 lei

Proteza mobila totala

1800 lei

Proteze Flexibile

2500 lei

Proteza mobila scheletata

3750 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice