Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Protetica Dentara

Tratamente Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti

Ce este protetica dentara?

Protetica dentara este o ramura a medicinei dentare care se ocupa cu restaurarea arcadelor dentare care au dinti pierduti. Astfel, procedurile dentare protetice au rolul de a inlocui unul sau mai multi dintii lipsa.

Restaurarile protetice pot fi atat fixe (se ataseaza de dintii vecini), cat si mobile (se detaseaza).

Protetica dentara se imparte in 3 segmente:

• Protetica dentara fixa (proteze dentare fixe, coronite, incrustatii);
• Protetica dentara mobila (proteze scheletate, proteze dentare clasice acrilice si supraproteze);
• Protetica dentara maxilo-faciala.

In afara de cele 3 segmente, exista si protetica pe implante, insa acesta este un domeniu mai aparte.
Protetica dentara fixa are rolul de a reface in totalitate arcadele dentare, prin intermediul coroanelor sau a puntilor dentare care sunt aplicati pe dintii restanti prin cimentare.

Spre deosebire de lucrarile protetice fixe, protezele dentare mobile nu sunt cimentate in gura pacientilor, astfel ca ele pot fi detasate pentru a fi curatate mai usor.

De regula, pentru a realiza o lucrare protetica, medicul dentist colaboreaza cu tehnicianul dentar. Inainte de efectuarea acestor lucrari, pacientul va necesita anumite tratamente cu extractii dentare, indepartari ale nervilor dentari sau tratamente ale cariilor.

Dupa ce se realizeaza aceste lucrari, urmeaza tratamentul proprotetic, care consta in pregatirea dintilor care necesita acoperire, urmand ca tratamentul propriu zis sa se efectueze prin aplicarea puntilor sau a protezelor dentare. In general, lucrarile protetice dureaza o perioada mai lunga de timp si pentru a ajunge la niste rezultate ideale, trebuie sa existe o colaborare buna intre dentist, tehnician dentar si pacient.

Daca pacientul a pierdut mai multi dinti, iar acestia, din diferite motive nu pot fi inlocuiti cu ajutorul implanturilor, atunci se opteaza pentru protezele mobile. Implanturile nu pot fi efectuate in special datorita bolilor cardiace ale pacientilor, care nu garanteaza eficienta tratamentului.

Coroana dentara se foloseste atunci cand dintele prezinta o parte majora distrusa iar structura sa de rezistenta este si ea afectata. Acest tip de lucrare protetica este foarte rezistenta, are durata de functionalitate destul de lunga si poate fi construita din ceramica cu suport din metal sau din ceramica cu schelet de zirconiu.

Puntile dentare se folosesc atunci cand pacientii au unul sau mai multi dinti lipsa. Rolul lor este de a mentine functiile de masticatie, vorbire si de a sustine dintii drepti, astfel incat sa nu se incline sau sa migreze.

Protezele dentare mobile sunt lucrari protetice partiale care ajuta la inlocuirea mai multor dinti sau chiar a intregii arcade.Pentru a se putea obisnui cu astfel de proteze, pacientii necesita un timp mai lung de adaptare.

Pacientii care prezinta dinti lipsa trebuie sa aiba in vedere faptul ca aceasta situatie atrage cu sine numerose probleme, astfel ca este important ca acestia sa fie inlocuiti printr-una din numeroasele metode de tratament oferite de stomatologi

. Asadar, se pot evita probleme ocluzale, adica un disconfort aparut in momentul masticatiei datorita contactelor anormale. De asemenea sunt prevenite si probleme precum tocirea smaltului, dezvoltarea sensibilitatii sau predispozitia dezvoltarii cariilor. Un alt aspect important este prevenirea afectiunilor paradontale, care presupun retractia, sensiblitatea si inflamatia gingiei.

Pret Coroane Dentare la Clinica Stomatologica ProDent Clinic

Coroana dentara acrilica

200 lei

Coroana metalo ceramica

700 lei

RCR Zirconiu

900 lei

Coroane integral ceramice

1250 lei

Coroana ceramica presate

1000 lei

Coroane ceramice pe suport de zirconiu

1485 lei

Coroane metalo-ceramice pe implanturi

1250 lei

Inlay / Onlay

1200 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice