Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Pivot Dentar

Tratamente Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti

Rolul unui pivot dentar?

Pivotul dentar este o constructie protetica ce are rolul de a reface sau de a stabiliza dintii cu leziuni majore, fiind ulterior acoperit de o coroana dentara. In medicina dentara sau printre pacienti, pivotul dentar este intalnit si sub alte denumiri:
• Dispozitiv radicular;
• Dinte ce contine cui (in limbajul popular);
• Dispozitiv corono-radicular (DCR);
• Stift dentar sau stift radicular.

Ce intra in alcatuirea pivotului dentar?

Partea radiculara – Pivotul radicular se refera la partea radiculara iar acesta se monteaza in canalul radicular, dupa ce zona este tratata endodontic, pentru a nu exista vreo infectie care ar putea agrava noua lucrare stomatologica.

La fel cum exista dinti cu mai multe radacini dentare, exista si dispozitive cu unul sau mai multi pivoti radiculari.
Lungimea unui canal radicular poate fi ocupata cel mult trei sferturi de un pivot radicular iar grosimea canalului se ocupa in totalitate.
Partea coronara – Aceasta parte vine in continuarea pivotului radicular si se toarna dintr-o singura bucata. Partea coronara intra in categoria bonturilor artificiale deoarece arata exact ca un dinte slefuit.

Forma si marimea partii coronare difera in functie de sanatatea orala a pacientului si de zona unde trebuie plasat nou dinte.

Ce rol indeplineste pivotul dentar?
• Tine locul partii coronare a unui dinte foarte grav afectat – In cazul in care un dinte isi pierde coroana dentara din cauza cariilor avansate sau a unor accidente (fracturi, leziuni), atunci medicul dentist trebuie sa aplice o lucrare protetica sustinuta de un pivot dentar.
• Fortifica structura unui dinte cariat – In cazul in care coroana dentara nu este total distrusa, insa caria este destul de avansata, dintele nu va mai avea peretii la fel de grosi si rezistenti, prin urmare, pacientul va necesita aplicarea unui pivot dentar pentru a intari structura dintelui si stabilitatea lucrarii protetice ce se va efectua.

Cand un pacient nu poate beneficia de un pivot dentar:

• Atunci cand dintele nu este vindecat corect prin tratament endodontic sau daca a suferit un tratament de canal si obturatie radiculara efectuate in mod necorespunzator. Pivotul se poate aplica doar dupa ce locul este complet dezinfectat si nu exista alte complicatii.
• Cand dintele prezinta o mobilitate ridicata.
• Cand dintele sufera anumite afectiuni ce nu pot fi tratate.
• Cand dintele a suferit fractura sub nivelul gingiei.

Pret Pivot Dentar la Clinica Stomatologica ProDent Clinic

Pivot Dentar

200 lei

Coroana metalo ceramica

700 lei

RCR Zirconiu

900 lei

Coroane integral ceramice

1250 lei

Coroana ceramica presate

1000 lei

Coroane ceramice pe suport de zirconiu

1485 lei

Coroane metalo-ceramice pe implanturi

1250 lei

Inlay / Onlay

1200 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice