Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Lucrari protetice

Tratamente Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti

Ce sunt lucrarile protetice?

Cuvintele “protetica dentara” sunt folosite pentru a descrie orice tip de dinti artificiali folositi pentru a inlocui pe cei care au fost deteriorati din cauza degradarii, a leziunilor dentare sau a unor fracturi. In cazul in care caria dentara a afectat o parte majora din dinte, atunci acesta nu mai poate fi tratat doar cu ajutorul unei obturatii dentare (plombe), doarece peretii dintelui afectati sunt prea slabiti pentru a putea face fata presiunii depuse in timpul masticatiei si astfel, se pot rupe cu usurinta.

De ce sunt necesare lucrarile protetice?

Pentru a evita deteriorari si mai mari ale dintilor deja afectati, ei vor necesita o protejare a peretilor, prin invelirea lor cu o coroana dentara.

In situatiile mai grave in care dintele este afectat pana la radacina, el nu mai poate fi tratat si necesita extractie. Pentru a nu afecta echilibrului ocluzal si pentru a mentine o masticatie corecta si o sanatate orodentara adecvata, spatiul gol rezultat in urma extractiei trebuie completat. Pentru a umple spatiul gol din gura pacientului, medicul stomatolog va efectua o lucrare protetica

Doua tipuri comune de lucrari protetice sunt: protezele conventionale si implanturile dentare. Protezele si implanturile sunt foarte similare ca functie, insa protezele dentare nu necesita radacini.

Implanturile dentare sunt adaugate prin punerea chirurgicala a unor pivoti metalici (radacini artificiale) in gingie si aplicarea noilor dinti pe radacinile din metal. Ambele optiuni ar putea fi bune, in functie de problema individuala a fiecarui pacient.

Protezele dentare fixe sunt, in general, cea mai buna alegere pentru cei care au nevoie doar de cateva piese protetice dentare. Din moment ce majoritatea protezelor dentare sunt sustinute in cavitatea bucala prin cimentare, restul dintilor naturali ar trebui sa fie perfect sanatosi.

Bolile severe ale dintilor vecini sau ale gingiilor pot impiedica mentinerea corecta a protezelor dentare fixe, astfel ca medicul stomatolog ar trebui sa efectueze cateva proceduri suplimentare sau sa extraga mai multi dinti.

Implanturile dentare sunt lucrari protetice mai stabile si mai durabile decat protezele dentare fixe, insa pretul lor este mai ridicat. Totodata, exista anumiti pacienti care sufera de anumite boli ce nu le permit aplicarea implanturilor dentare.

Desi implanturile dentare nu sunt dependente de dintii vecini pentru a se sprijini, este important ca gingiile pacientului sa fie suficient de sanatoase pentru a putea suporta o interventie chirurgicala, deoarece radacinile artificiale ar putea afecta si mai mult gingiile deja bolnave si pot cauza probleme mult mai grave.

Beneficii

Lucrarile protetice sunt utilizate pentru invelirea in totalitate a unui dinte afectat. Pe langa functia de sustinere a unui dinte, o coroana este importanta si din punct de vedere estetic deoarece se corecteaza atat alinierea, cat si forma dintelui. Un alt avantaj, este ca o coroana poate fi atasata si in cazul implantului dentar, acesta capatand rolul si functia unui dinte natural. De asemenea, anumite coroane pot fi colorate in functie de dintii naturali, astfel incat aspectul sa fie cat mai placut. Materialele utilizate in fabricarea coroanelor pot fi rasini acrilice, aliaje metalice sau aur. Cele mai recomandate coroane sunt cele din portelan deoarece sunt foarte rezistente si au un aspect foarte asemanator danturii naturale.

Avantajul acestor lucrari protetice este ca pot tine si o viata intreaga, insa totul depinde de materialul din care sunt alcatuite, dar si de grija purtata de pacienti. Adevaratul inamic al acestor coroane si punti dentare este retractia gingiei, care o data cu inaintarea in varsta isi modifica pozitia, lasand astfel un spatiu considerat inestetic, in care se infilitreaza bacterii. Astfel poate aparea nevoia confectionarii altei lucrari, care sa se potriveasca cu noua pozitie a gingiei.

Pret Coroane Dentare la Clinica Stomatologica ProDent Clinic

Coroana dentara acrilica

200 lei

Coroana metalo ceramica

700 lei

RCR Zirconiu

900 lei

Coroane integral ceramice

1250 lei

Coroana ceramica presate

1000 lei

Coroane ceramice pe suport de zirconiu

1485 lei

Coroane metalo-ceramice pe implanturi

1250 lei

Inlay / Onlay

1200 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice