Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Lucrari Dentare

Tratament Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti

Afla Totul Despre Lucrarile Dentare

Lucrarile dentare sunt niste structuri artificiale care au scopul de a inlocui zonele din cavitatea bucala unde pacientii au dinti lipsa, pentru a reda un aspect estetic placut al zambetului si functionalitatea dintilor.
Indiferent de afectiunea cavitatii bucale, pacientii trebuie sa apeleze cu incredere la serviciile medicilor stomatologi, deoarecea acestia pot oferi intotdeauna tratamentul cel mai eficient.

Tipuri de Lucrari Dentare

Printre cele mai des intalnite lucrari dentare se numara aplicarea coroanelor, care pot fi de diferite tipuri. Asadar exista coroane din acrilat, care sunt preferate de multi pacienti datorita pretului scazut, insa prezinta si cateva dezavantaje precum, o gama de culori restransa, nuantele se modifica odata cu trecerea anilor, precum si rezistenta scazuta, existand multe cazuri in care se tocesc sau se sparg.

Exista si coroane din compozit, care, spre deosebire de cele amintite mai sus, sunt mult mai rezistente, se tocesc mai greu si sunt considerate mai estetice. In timp ce dezavantajul este pretul mai ridicat.

Exista o diversitate de lucrari dentare efectuate in cabinetele stomatologice din Romania: de la coroane dentare simple care refac doar structura dintilor, la lucrari dentare mai complexe care restaureaza si radacina dentara, adica implanturile dentare, acestea ajutand la refacerea morfologiei intregii arcade dentare.

Prin urmare, lucrarile dentare sunt niste solutii de inlocuire a unui spatiu gol de pe o arcada dentara. Daca un pacient beneficiaza de o lucrare dentara, atunci el trebuie sa aiba in vedere cateva lucruri:

• Senzatiile pe care le simt dintii naturali sunt diferite de senzatiile percepute de cei artificiali, din cauza faptului ca stimulii care ajung la dintii de sub o lucrare dentara, sunt mai intarziati.
• Cine are o lucrare dentara, trebuie sa efectueze o igiena orala putin diferita. In momentul periajului dentar, pacientul trebuie sa fie mai atent in zona gingiilor, pentru ca nu cumva sa ramana acolo resturi alimentare care pot fermenta si infecta tesuturile gingivale sau care pot cauza carii la baza lucrarilor dentare. Totodata, pacientul trebuie sa utilizeze si o periuta interdentara pentru curatarea eficienta a zonei dintelui de sub lucrare, aceasta zona numindu-se corp de punte.
• Clatirea gurii se face cu mai multa apa si mai multa energie, pentru a elimina toate resturile blocate sub corpul de punte deoarece, spre deosebire de dintii naturali care sunt ajutati de saliva sa se autocurete, cei de sub lucrarea dentara nu beneficiaza de saliva.
• Desi lucrarile dentare sunt destul de rezistente si durabile, in timpul maticatiei, pacientii trebuie sa fie mai grijulii pentru a nu slabi dintii de sub lucrare.

Implanturi Dentare Realizate la ProDentClinic

Fatete Dentare Realizate la ProDentClinic

Tratamente Ortodontice Realizate la ProDentClinic

De ce este nevoie de acoperire a dintilor care lipsesc?

• In zona cu dinti lipsa, dintii vecini pot migra (deplasa), pentru a acoperi acel spatiu gol. Prin inclinarea dintilor vecini spre zona goala, se inclina si radacinile dentare, care vor ajunge sa loveasca radacinile de langa ei.
• Prin realizarea unei lucrari dentare, se mentine o masticatie corecta pe toate partile arcadelor si astfel se mentine un echilibru al articulatiilor.
• Dintii vecini zonei goale (edentate) sunt mai putin curatati de saliva si, prin urmare, devin mai expusi cariilor dentare.

Despre coroane si punti dentare

Foarte populare sunt coroanele din ceramica deoarece acestea prezinta o gama mai mare de culori, sunt rezistente, iar dintii se tocesc intr-o perioada mai mare de timp. Materialul este biocompatibil, astfel ca este bine primit de organism, nu exista efecte adverse, iar uneori, portelanul poate fi insotit de o structura metalica pentru o mai buna sustinere.

Puntea dentara este solutia perfecta pentru cei care isi doresc inlocuirea unui dinte lipsa, fara a apela la implant, procedura de care se tem multi pacienti. Se plaseaza un dinte fals care este suportat de catre dintii vecini. Puntile ajuta la masticatie si previn migrarea dintilor pentru acoperirea spatiului lasat liber. Un dezavantaj al acestor proceduri este reprezentat de faptul ca in momentul in care dintii vecini se pregatesc pentru ancorare, acestia trebuie slefuiti, pierzandu-se pe aceasta cale o cantitate de smalt, dintii devenind mai sensibili. De asemenea, dupa ce are loc o extractie dentara, este nevoie ca pacientii sa astepte in jur de trei luni pana sa se poata folosi de o punte dentara.

Exista si diverse tipuri de polimeri (substanta macromoleculara a carei molecula e formata prin inlantuirea a doua sau mai multe molecule de monomer), care se pot fabrica in diferite moduri, prezentand si o gama variata de nuante. Datorita pretului scazut, este o optiune pe care multi pacienti o iau in calcul. Totusi cel mai recomandat material pentru lucrari dentare, este ceramica, deoarece se pot construi coroane, nu prezinta efecte secundare, este biocompatibil, rezistent si are o abrazie buna.

Tratament Laser la ProdentClinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia tratamentelor dentare cu ajutorul laserului (fara durere).

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice