Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Incrustatii Dentare

Tratament Laser fara durere la ProdentClinic Bucuresti

Ce sunt incrustatiile dentare?

Acestea mai sunt cunoscute si sub numele de inlays sau onlays si adesea sunt vazute ca inlocuitorul plombelor clasice. Aceste incrustatii se aplica doar pe partea ocluzala a danturii (cea cu care se efectueaza muscatura), iar onlays se aleg atunci cand este nevoie de restaurarea a unei dimensiuni importante a suprafetei ocluzale a unui dinte, in timp ce inlay sunt destinate acoperirii zonelor mai reduse ca dimensiune

Incrustatiile dentare pot fi confectionate din diferite materiale, precum aliaje din aur, ceramica, compozit, in timp ce durata de viata este direct influentata de tipul materialului ales, dintii pentru care sunt folosite, forta exercitata in timpul masticatiei si intretinerea acestora.

Cand se recomanda incrustatiile dentare?

Acestea se recomanda atunci cand dintii prezinta o diferita leziune pe partea ocluzala a acestora, de cele mai multe ori o carie, care trebuie indepartata, iar mai apoi obturata pentru reconstructia dentara.

Astfel, in primul rand este nevoie de o anestezie locala, pentru ca pacientii sa nu simta durere sau disconfort, iar o alta posibilitate, mai comuna in randul copiilor, este ca in locul anesteziei obisnuite sa se foloseasca protoxidul de azot, care reprezinta o metoda moderna pentru sedare.

Incrustatiile dentare sunt fie directe, fie indirecte, primele dintre acestea fiind confectionate in cadrul cabinetului de stomatologie, iar cele indirecte sunt confectionate de catre un tehnician dentar in laboratorul sau.


Care sunt etapele aplicarii directe?

In primul rand este nevoie ca dentistul sa elimine zona afectata de la suprafata dintelui, iar dintele va fi modelat, urmand ca mai apoi sa se aplice un material compozit, care va fi modelat conform formei dentare.

Incrustatia pregatita trebuie sa se intareasca la temperaturi ridicate, astfel incat se foloseste un cuptor, dupa care se cimenteaza in zona dintelui respectiv. Modelarea finala reprezinta ultima etapa a incrustatiilor dentare.

Care sunt etapele aplicarii indirecte?

Si in acest caz, in prima faza este nevoie de inlaturarea zonei afectate a dintelui, urmand modelarea acestuia, iar medicul va amprenta dintele, urmand sa aplice o coroana provizorie, in timp ce cu ajutorul amprentei, tehnicianul dentar va putea efectua lucrarea. In cadrul sedintei urmatoare se indeparteaza coroana provizorie, iar dintele este curatat, dupa care se va cimenta incrustatia la nivelul dintelui, urmand modelarea acesteia.

Ingrijirea incrustatiilor

Acestea nu impun necesitati speciale, ci este nevoie doar de o igiena orala corespunzatoare, efectuata prin periajul dintilor, utilizarea atei dentare si a apei de gura, alature de controale periodice la dentist.

Riscurile incrustatiilor

Exista situatii in care adezivul folosit se poate eroda din cauza salivei, motiv pentru care aceste incrustatii dentare se slabesc, situatie in care pacientii trebuie sa se prezinte la medic. Este importanta alegerea unor incrustatii din materiale de calitate, deoarece exista posibilitatea ca cele din compozit si chiar din ceramica sa se deterioreze.

Pret Incrustatii Dentare la Clinica Stomatologica ProDent Clinic

Pret Inlay

1200 lei

Pret Onlay

1200 lei

Pret Inlay/Onlay – compozit

700 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice