Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Halitoza

Tratamente Moderne Fara Durere la ProDent Clinic Bucuresti

Ce este halitoza?

Respiratia urat mirositoare, numita in termeni medicali halitoza, poate rezulta din obiceiurile proaste de sanatate dentara si poate fi un semn al altor probleme. Halitoza poate fi agravata de unele alimente si de obiceiurile nesanatoase ale vietii.

Cum iti afecteaza respiratia ceea ce mananci?

Practic toate produsele alimentare consumate incep sa se descompuna gura. Pe masura ce alimentele sunt digerate si absorbite in fluxul sanguin, acestea sunt in cele din urma transportate la plamani si eliminate prin respiratie. Daca mancati alimente cu mirosuri puternice (cum ar fi usturoiul sau ceapa), perierea si folosirea atei dentare, chiar si a apei de gura, doar acopera mirosul temporar. Mirosul nu va disparea complet pana cand alimentele nu au trecut prin corpul vostru.

De ce obiceiurile proaste pot cauza respiratia urat mirositoare?

Daca nu periati si nu folositi ata dentara zi de zi, particule alimentare pot ramane in gura, favorizand dezvoltarea bacteriilor intre dinti, in jurul gingiilor si pe limba. Acest lucru duce la respiratia urat mirositoare. In plus, daca protezele nu sunt curatate in mod corespunzator, bacteriile si resturile alimentare pot provoca o respiratie urat mirositoare.Fumatul sau mestecatul produselor pe baza de tutun pot, de asemenea, provoca o respiratie urat mirositoare, reducand capacitatea de a gusta alimente si irita gingiile.

Ce probleme de sanatate sunt asociate cu respiratia urat mirositoare?

Respiratia urat mirositoare persistenta sau un gust neplacut in gura pot fi un semn de avertizare asupra unei boli a gingiei. Bolile gingiilor sunt cauzate de acumularea de placa pe dinti. Bacteriile determina formarea de toxine care irita gingiile, iar daca problema nu este tratata, aceasta poate deteriora gingia si osul maxilar. Alte cauze dentare care contribuie la respiratia urat mirositoare sunt infectiile si cariile dentare sau gura uscata. Saliva este

necesara pentru a umezi gura, neutraliza acizii produsi de placa si indeparteaza celulele moarte care se acumuleaza pe limba, gingii si obraji. Daca nu sunt indepartate, aceste celule se descompun si pot provoca respiratia urat mirositoare. Gura uscata poate fi un efect secundar al diferitelor medicamente, probleme ale glandelor salivare, sau a respiratiei pe gura. Multe alte afectiuni si boli pot cauza respiratia urat mirositoare. Acestea sunt doar cateva: infectii ale cailor respiratorii, cum ar fi pneumonia, infectii cronice ale sinusurilor, cresterea secretiilor nazale, diabet si probleme hepatice sau renale.

Ce pot face pentru a preveni respiratia urat mirositoare?

Respiratia urat mirositoare poate fi redusa sau impiedicata daca: ·         Se mentine o buna igiena orala. Periati de doua ori pe zi, pentru a elimina resturile alimentare si a placii bacteriene. Periati dintii dupa ce manancati (daca este posibil pastrati o periuta de dinti la locul de munca sau la scoala pentru a peria dupa masa de pranz). Nu uitati de asemenea sa periati limba. Inlocuiti periuta de dinti la fiecare 2 pana la 3 luni sau dupa o boala. Utilizati ata dentara pentru a indeparta resturile alimentare de alimente si placa o data pe zi. Protezele dentare ar trebui indepartate pe timp de noapte si curatate temeinic inainte de a fi introduse in gura in dimineata urmatoare.·         Mergeti la control la dentist in mod regulat – cel putin de doua ori pe an. Acestia va vor efectua un examen oral, vor curata dintii profesional si vor fi capabili sa detecteze si sa trateze paradontoza, gura uscata, sau alte probleme care ar putea fi cauza respiratiei urat mirositoare.·         Renuntarea la fumat si la mestecatul produselor pe baza de tutun. ·         Beti multa apa. Acest lucru va tine gura umeda. Guma de mestecat (preferabil fara zahar) stimuleaza productia de saliva, care ajuta la indepartarea particulelor de alimente si a bacteriilor.

Ce produse pot fi folosite pentru a elimina respiratia urat mirositoare?

Puteti cumpara apa de gura care pretinde ca elimina respiratia urat mirositoare. Cu toate acestea, multe din ele ofera in general doar o modalitate de a masca temporar mirosul neplacut gura. Exista mai multe produse antiseptice de gura care ucid microbii ce cauzeaza respiratia urat mirositoare. Intrebati medicul dentist care este produsul cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice