Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Gutiera Dentara

Tratament Modern Fara Durere la ProDent Clinic Bucuresti

Ce este bruxismul?

Bruxismul reprezinta un fenomen ce presupune scrasnirea sau inclestarea involuntara a dintilor, manifestandu-se atat ziua, dar in special noaptea, proces in urma caruia dintii se tocesc si se uzeaza, devenind din ce in ce mai sensibili.

De asemenea, pot aparea si alte simptome, care adesea sunt asociate altei afectiuni, printre care durerile de cap sau urechi, in timp ce bruxismul manifestat noaptea este considerat mai periculos decat cel diurn. Pacientii constientizeaza prezenta conditiei, de regula, dupa ce partenerul de viata sesizeaza sunetele produse in timpul noptii de frecarea dintilor.

Cu toate ca nu au fost stabilite cauzele exacte ale aparitiei bruxismului, acest fenomen poate fi favorizat de motive psihologice, stres, nervi, anxietate, frica, teama etc.

Fenomenul este intalnit cel mai des in randul copiilor, insa si adultii pot suferi din cauza acestuia, motiv pentru care, dupa ce se identifica semnele bruxismului, este esentiala efectuarea unui control la stomatolog pentru urmarea tratamentului adecvat. In cele mai multe dintre cazuri, fenomenul este combatut cu ajutorul unei gutiere speciale care trebuie purtata in timpul noptii, astfel incat dintii sa fie protejati.

Ce este gutiera dentara?

Aceasta reprezinta un dispozitiv, adesea confectionat din materiale transparente si moi, fiind esentiala flexibilitatea, pentru ca dantura sa nu se deterioreze. Un dispozitiv similar este purtat de catre sportivi,

in special de cei care practica sporturi de contact, pentru protectia dintilor impotriva accidentelor si loviturilor. Gutiera poate avea diferite forme si se poate procura direct de la farmacii, insa intr-o forma standard, care nu se potriveste in toate cazurile.

Daca aceasta nu se potriveste perfect, exista sanse ridicate ca pacientul sa nu fie multumit, astfel ca mai devreme sau mai tarziu va renunta la aceasta.

Asadar, cel mai recomandat este ca gutiera sa fie confectionata in cadrul cabinetului de stomatologie, astfel incat aceasta sa fie eficienta, iar bruxismul sa nu poata aduce niciun prejudiciu.

Atunci cand gutiera este personalizata, aceasta nu poate fi transmisa de la o persoana la alta, deoarece nu aduce niciun beneficiu.

Cum se confectioneaza o gutiera?

Confectionarea unei gutiere reprezinta un proces usor de efectuat, fiind nevoie doar de doua sedinte in cadrul cabinetului de stomatologie. In prima faza se va efectua o amprenta a celor doua arcade pentru inregistrarea muscaturii, urmand trimiterea amprentei catre un tehnician dentar pentru confectionarea acesteia.

Dupa ce aceasta este finalizata, se va aplica in cadrul celei de a doua sedinte, aducandu-se toate ajustarile necesare pentru a se potrivi perfect. Ulterior pacientul va invata cum sa o foloseasca si cum sa o ingrijeasca.

Din acest moment dispozitivul poate fi aplicat in fiecare seara, dupa igiena orala, fiind indepartat dimineata. Igienizarea este usor de efectuat, fiind nevoie doar de curatrea sub jetul de apa si pastrarea intr-un spatiu special destinat.

Care este rolul gutierei dentare?

Aceasta se aplica la nivelul cavitatii orale, avand rolul de a proteja cele doua arcade, astfel incat sa nu se mai deterioreze dintii in urma scrasnirii involuntare cauzate de bruxism, de regula, in timpul somnului. Astfel, gutiera are rolul de protectie a dintilor, de prevenire a problemelor articulatiilor maxilarului dar si de a mentine ocluzia dentara.

Pret Gutiera Dentara Bruxism la Clinica Stomatologica

Pret Gutiera Dentara Bruxism/Arcada

350 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice