Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Gingivita

Tratament Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti. Medic Parodontolog Specialist.

Tratament Gingivita cu Laser la ProDent Clinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia tratamentului pentru gingivita cu ajutorul laserului (fara durere).Laserul inlocuieste freza, bisturiul si turbina.

Beneficiile tratamentelor stomatologice cu laser la ProDent Clinic:

  • Nu necesita suturi
  • Nu necesita anestezie
  • Sterilizeaza campul operator
  • Leziunea tesuturilor inconjuratoare este redusa
  • Ajuta la regenerarea tesuturilor
  • Lipsa traumei si a sangerarilor

Ce este gingivita?

Gingivita este o inflamatie a tesutului gingival din jurul dintilor și reprezintă un stadiu incipient al bolilor gingivale. Dacă este lăsată netratata, gingivita poate evolua spre parodontita, care poate fi o cauza majora a pierderii dintilor la adulti.

Gingivita poate fi, uneori, fără durere si, prin urmare, oamenii pot fi inconstienti de prezenta acestei inflamatii in cavitatea lor bucala. De aceea, trebuie respectat cu sfintenie programul de vizita al cabinetelor stomatologice, de cel putin 2 ori pe an.

Cauzele gingivitei:
Gingivita este considerata a fi o infectie bacteriana a gingiilor. Cauzele exacte care duc la aparitia gingivitei nu se cunosc, insa exista mai multe teorii:
• Unul dintre motive ar fi placa ce se acumuleaza in spatiile dintre dinti. Aceasta placa depoziteaza un numar mare de bacterii si acestea pot duce la aparitia infectiei tesutului gingival.
• Se pare ca exista anumite boli care cauzeaza aparitia gingivitei. Spre exemplu, persoanele cu leucemie si granulomatoza Wegener pot avea schimbari in vasele de sange din gingiile lor, care permit dezvoltarea gingivitei. De asemenea, cei care sufera de diabet zaharat, HIV, boala Addison si alte boli ale sistemului imunitar prezinta o capacitate foarte slaba de a lupta impotriva bacteriilor ce invadeaza gingiile.
• Uneori, schimbarile hormonale din organism din timpul sarcinii sau pubertatii, precum si tratamentul cu steroizi lasa gingiile vulnerabile la infectiile bateriene.

• S-a constatat ca exista anumite medicamente folosite pentru convulsii si hipertensiune arteriala, care pot slabi sistemul imunitar, afectand tototdata structura gingiilor.

Gingiile sanatoase sunt ferme si au o nuanta de roz pal. Daca gingiile devin moi, au culoare rosie si sangereaza cu usurinta, atunci este posibil sa aveti gingivita. Deoarece gingivita este rareori dureroasa, puteti avea aceasta infectie fara sa stiti.

Cum poate fi tratata gingivita?
Un tratament de succes al gingivitei presupune eliminarea in totalitate a placii dentare din cavitatea bucala. Acesta este cel mai important pas pentru vindecarea gingivitei si poate fi efectuat printr-un detartraj profesional in cabinetul unui stomatolog.

De asemenea, este important ca pacientii sa continue tratamentul gingivitei acasa, printr-un periaj corect si prin folosirea atei dentare.

Gingivita netratata poate progresa spre boli ale gingiilor, care se extind pana la tesutul situat la baza oaselor (parodontita), aceasta fiind o stare mult mai grava, care poate duce la pierderea dintilor.

Mai mult decat atat, parodontita si sanatatea orala deficitara pot afecta starea generala de sanatate a organismului, prin cresterea riscurilor de atac de cord, accident vascular sau boli pulmonare.

TRATAMENTUL BOLII PARODONTALE LA PRODENT CLINIC

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice