Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Frenectomie

Tratamente Laser Rapide Fara Durere Inhalosedare la ProDent Clinic Bucuresti. Medic Pedodont Specialist !

Ce este frenectomia?

Frenectomia face referire la operatia efectuata de catre un medic chirurg ce are rolul de inlaturare ori repozitionare a frenului. Cel din urma este tesutul ce are scopul de restrictionare a miscarii organelor mobile ale organismului, iar interventia este urmata de fiecare data sub efectul anesteziei locale.

La nivelul cavitatii orale se regasesc frenuri care pot fi de trei tipuri diferite: care este situat sub limba, intre gingia si buza superioara, dar si intre gingia si buza inferioara

Aceasta interventie poate fi efectuata alaturi de frenoplastie, ce presupune corectarea acelor frenuri ce sunt fie prea scurte, fie prea subtiri.

Atunci cand frenul labial sau lingual sunt prea scurte, cei mici pot dezvolta diferite probleme printre care alaptarea necorespuzatoare, pronuntie defectuoasa, in timp ce in cazul adultilor, poate fi favorizata retractia gingivala. In acelasi timp frenul sublingual poate sa ajunga in spatiul dintre dantura frontala, situatie in care aplicarea unui dispozitiv ortodontic se poate efectua cu dificultate.

In primul rand, inaintea de efectuarea interventiei, dentistul trebuie sa evalueze posibilitatea de rezolvare de la sine a conditiei. In cazul copiilor ce pronunta cuvintele incorect din cauza frenului scurt, situatia acestora trebuie sa fie analizata in prima faza de catre un logoped.

In multe situatii problemele pronuntiei pot fi remediate cu ajutorul unor exercitii. Astfel ca se opteaza pentru frenectomie doar atunci cand situatia reprezinta o problema ce nu poate fi inlaturata pe cale naturala.

Frenul sublingual

Acesta impune anumite limite miscarii limbii, iar interventia chirurgicala se recomanda doar atunci cand copiii pronunta defectuos anumite cuvinte sau atunci cand este favorizata retractia gingivala, fie la adulti, fie la copii. Exista diferite modalitati de efectuare a frenectomiei, cea mai populara fiind prin intermediul realizarii unei incizii, iar ulterior a suturilor, fie cu ajutorul laserului, fie prin intermediul unei interventii numite electrocauterizare. In cazul frenului ce propune o grosime considerabila si intens vascularizat, electrocauterizarea si laserul sunt procedurile recomandate, deoarece acestea elimina posibilitatea de sangerare.

Frenul labial

O alta situatie comuna este reprezentata atunci cand centrul buzei este legat de partea frontala a gingiei dintilor frontali, situatie ce favorizeaza atat retractia gingivala, cat si strungareata. In majoritatea cazurilor, situatia prezentata este foarte comuna si remediata de la sine. In cazul in care in jurul varstei de 9 ani strungareata inca se regaseste, situatia poate fi semnul unei probleme de natura ereditara, astfel ca este recomandata efectuarea frenectomiei. Interventia mai poate fi recomandata atunci cand un dispozitiv ortodontic, precum aparat dentar sau proteza, nu se fixeaza in mod corespunzator. Frenul labial se indeparteaza prin modalitatile traditionale, ce implica incizie si suturi sau mai modern prin folosirea laserului sau a electrocauterizarii.

Interventia este usor de urmat, deoarece nu dureaza mai mult de 15 minute in cele mai multe dintre cazuri, iar perioada de vindecare se poate intinde pana la cateva saptamani. In schimb, pacientii pot simti un disconfort pret de cateva zile, perioada in care acestia trebuie sa respecte consumul de alimente corespunzator, precum si administrarea medicamentelor recomandate de catre medici.

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice