Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Fatete Dentare Fara Slefuire

Obtii un zambet perfect fara durere la ProdentClinic Bucuresti

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare reprezinta niste carapace foarte subtiri, confectionate din diferite materiale, care au rolul a imita nuanta dintilor naturali, fiind concepute pentru a imbunatati aspectul prin acoperirea danturii ce prezinta diferite defecte.

Aceste carapace sunt atasate la partea frontala a dintilor, pacientii avand posibilitatea de a schimba aspectul zambetului alegandu-si culoarea, forma, lungimea si dimensiunea preferata. In schimb, dupa ce sunt cimentate, aceste modificari nu mai pot fi aduse.

Care sunt problemele remediate de fatetele dentare?

Cele mai populare fatete dentare sunt cele din portelan sau rasini acrilice, cele din urma fiind mai putin rezistente si mai putin potrivite din punct de vedere estetic. In plus, cele din rasini acrilice propun o suprafata mai subtire, fiind astfel mai sensibile, insa implica necesitatea slefuirii unei cantitati mai reduse de tesut dentar sanatos.

In schimb, fatetele dentare cele mai recomandate sunt cele care nu necesita slefuirea dintilor, deoarece prin intermediul acestei proceduri este eliminata o anumita cantitate de tesut dentar sanatos, situatie iremediabila, in urma careia dintii pot deveni mai sensibili.

 • Dintii care sunt colorati, fie din cauza tratamentelor de canal, fie al petelor cauzate de consumul in cantitati ridicate a cafelei, vinului rosu sau ceaiului negru
 • Dintii care sunt uzati
 • Dintii care sunt ciobiti sau fracturati
 • Dinti care nu sunt aliniati corespunzator sau propun forme inestetice
 • Dinti care sunt spatiati

Care este procedura pentru a beneficia de fatete dentare fara slefuire?

De regula, pentru a beneficia de fatete dentare, este nevoie de trei vizite la stomatolg. Prima dintre ele este consultatia, in timp ce urmatoarele sunt pentru confectionarea si cimentarea fatetelor. Unul sau mai multi dinti pot fi supusi tratamentului.

 • Stabilirea tratamentului

Acest pas implica participarea activa a pacientilor ce trebuie sa explice medicilor rezultatele pe care le doresc. In timpul sedintei, medicii vor examina dintii pentru a se asigura ca fatetele pot fi aplicate.

Uneori pot fi necesare mai multe radiografii, astfel incat sa se poata obtine cele mai bune rezultate.

 • Pregatirea

Anumite proceduri impun ca atasarea fatetei sa se efectueze doar dupa ce dintele este slefuit, astfel incat aceasta sa se potriveasca. In schimb, in ziua de azi anumite cabinete stomatologice ofera pacientilor posibilitatea de a beneficia de fatete dentare fara a fi nevoie de slefuire.

Asadar, acest pas este sarit si se ajunge direct la amprenta dintilor care este trimisa catre laboratorul de tehnica dentara. De obicei este nevoie de doua saptamani pentru ca acestea sa fie confectionate, insa pacientii care isi doresc, pot opta ca in aceasta perioada sa beneficieze de niste fatete temporare.

 • Cimentarea

Inainte ca fatetele sa fie cimentate definitiv la nivelul dintilor, dentistul le va plasa temporar, pentru ca pacientii sa testeze culoarea si forma, pentru ca acestea sa fie potrivite. Daca este nevoie, se aduc toate modificarile, dintii se curata si se pregatesc, urmand ca mai apoi acestea sa fie atasate la suprafata dentara prin intermediul unui ciment special.

Adezivul se activeaza cu ajutorul luminii laser, iar ultimul pas este reprezentat de indepartarea adezivului in exces, evaluarea muscaturii si aducerea ultimelor ajustari daca e nevoie. In urmatoarea perioada trebuie efectuate mai multe controale pentru ca medicii sa se asigure ca fatetele indeplinesc toate rolurile propuse.

Fatete Dentare Realizate la ProDentClinic

Care sunt avantajele fatetelor dentare fara slefuire?

 • In primul rand nu este nevoie ca dintii sa fie slefuiti
 • Dintii capata un aspect ireprosabil
 • Fatetele din portelan sunt rezistente, nu se pateaza si nu produc prejudicii la nivelul gingiilor
 • Culoarea fatetelor dentare poate fi aleasa astfel incat ceilalti dinti sa nu para mai negri
 • Fatetele ofera posibilitatea de modificari a nuantei si formei dintilor, insa fara ca dantura naturala sa fie afectata
 • Nu mai sunt necesare tratamente ortodontice de lunga durata

Care sunt dezavantajele fatetelor dentare?

 • Procesul este ireversibil in cazul tipurilor care impun necesitatea slefurii dentare
 • Fatetele dentare implica costuri destul de ridicate
 • De multe ori fatetele nu mai pot fi reparate daca se ciobesc sau se fractureaza
 • Fatetele nu se potrivesc intotdeauna cu restul dintilor, iar dupa ce se cimenteaza, acest aspect nu mai poate fi modificat, astfel ca alegerea trebuie sa fie potrivita inca din prima faza.
 • In cazuri mai rare, exista posibilitatea ca fatetele sa se desprinda si sa cada, iar pentru prevenirea acestui aspect pacientii nu trebuie sa isi roada unghiile, pixuri sau alte obiecte, precum si evitarea presiunii excesive asupra dintilor
 • Dintii care beneficiaza de fatetele dentare inca sunt expusi riscului de dezvoltare a cariilor, situatie in care acestea trebuie indepartate
 • Fatetele dentare nu reprezinta o optiune potrivita pentru pacientii care au dintii nesanatosi, fie ca este vorba de carii sau infectii ale gingiilor, dinti mobili, obturatii de dimensiuni considerabile etc.
 • Persoanele care sufera de bruxism nu pot opta pentru fatetele dentare deoarece obiceiul de scrasnire involuntara a dintilor le poate deteriora in scurt timp

Care este durata de viata a fatetelor dentare?

De cele mai multe ori, durata de viata a fatetelor dentare este estimata undeva la 5 si 15 ani, in functie de tipul ales. Dupa aceasta perioada, fatetele vor trebui inlocuite.

Fatele dentare au nevoie de o ingrijire speciala?

Aceste fatete nu impun necesitatea unei ingrijiri speciale, fiind de ajuns ca pacientii sa mentina sanatatea cavitatii bucale prin intermediul igienii orale, astfel ca nu trebuie sa lipseasca periajul dentar, folosirea atei dentare sau a apei de gura. Cu toate ca fatetele din portelan sunt rezistente la patare, este recomandat ca pacienti sa evite pe cat posibil alimentele si bauturile care pateaza, precum cafeaua, vinul rosu, ceaiul negru sau bauturile carbogazoase ce contin coloranti.

Care sunt alternativele fatetelor dentare?

Alternativele cele mai populare ale fatetelor dentare sunt lucrarile protetice de tipul coroanelor sau puntilor dentare. In schimb, fatetele sunt recomandate in special persoanelor care isi doresc o schimbare radicala a modului in care se prezinta dintii acestora. De asemenea, fatetele sunt obtinute intr-un timp mult mai scurt, iar daca se doreste se poate renunta oricand la ele, fiind inlocuite de alte lucrari.

Pret fatete dentare la clinica stomatologica ProDent

Fatete Dentare Portelan

1,250 lei

Fatete Dentare Zirconiu

1,600 lei

Fatete Dentare No Prep

1,350 lei

Fatete Dentare Lumineers

2,500 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice