Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Extractie Masea de Minte

Tratament Laser Fara Durere la Prodent Clinic

Despre Extractia Maselei De Minte cu Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia extractilor dentare cu ajutorul laserului (fara durere).Laserul inlocuieste freza, bisturiul si turbina.

Beneficiile tratamentelor stomatologice cu laser la ProDent Clinic:

  • Nu necesita suturi
  • Nu necesita anestezie
  • Sterilizeaza campul operator
  • Leziunea tesuturilor inconjuratoare este redusa
  • Ajuta la regenerarea tesuturilor
  • Lipsa traumei si a sangerarilor

Maseaua de minte

Maseaua de minte reprezinta al treilea molar, avand rol in masticatie. Arcadele dentare sunt alcatuite din doi incisivi centrali si doi laterali, doi canini, patru premolari si molari, acestia fiind organizati simetric.

Insa in cazul anumitor pesoane isi fac aparitia si molarii de minte, care de obicei sunt patru, existand si cazuri cu doar trei, doi sau unul.

In mod obisnuit in jurul varstei de 18 ani se dezvolta radacinile maselelor de minte, aceasta fiind si varsta apropiata eruptiei.

In jurul varstei de 25 de ani, in majoritatea cazurilor, molarii de minte incep sa isi faca aparitia, in situatia in care exista loc suficient pe arcada. In caz contrar acestia pot afecta restul dintilor, motiv pentru care se recomanda extractia. Exista si cazuri in care maselele de minte nu se dezvolta deloc, aceasta fiind situatia a circa 20% a populatiei globului.

Poate reprezenta o problema un molar de minte?

De cele mai multe ori maselele de minte nu se dezvolta corespunzator, nu incap pe arcada si produc un deranj important celorlalti dinti, motiv pentru care majoritatea dentistilor recomanda inlaturarea lor, in functie de situatie.

In cazul in care exista loc suficient pe arcada, iar molarul de minte erupe corect, atunci nu mai exista motive pentru inlaturare, atata timp cat nu produc niciun disconfort pacientului.

Exista si situatii in care maseaua de minte ramane inclusa in gingie, astfel tesuturile din zona se pot inflama, producand durere sau diferite infectii. Stomatologul este cel in masura sa trateze o astfel de afectiune, iar de cele mai multe ori se apeleaza la extractie.

Complicatii aduse de maselele de minte

De multe ori molarii de minte nu au loc suficient pe arcada pentru o dezvoltare corespunzatoare, deranjand si ceilalti dinti care migreaza pentru a face loc celor noi. Motiv pentru care cea mai buna solutie este extractia sa, sau ale lor, in functie de caz.

In situatia in care maselele de minte se dezvolta corect, atunci se comporta la fel ca restul dintilor, insa de cele mai multe ori nu este asa, existand cazuri in care raman blocate in gingie afectand tesuturile si ducand la inflamarea zonei.

Daca zona este inflamata pot aparea si infectiile, care se transmit si la ceilalti dinti, devenind o problema foarte grava pentru cavitatea bucala. Asadar este nevoie de serviciile unui medic stomatolog care este in masura sa aprecieze in functie de caz si sa sugereze cea mai buna solutie, fie un tratament care sa dea randament, fie extractia maselei de minte.

Cariile prezentate pe maselele de minte sunt dificil de tratat din cauza pozitiei incomode. Daca acestea raman netratate, pot aparea dureri in zona maxilarului, probleme de masticatie sau de vorbire. Molarii de minte afectati duc la dezvoltarea bolilor de tip gingival.

Extractia molarului de minte

Se recurge la aceasta metoda atunci cand gingia inconjuratoare se infecteaza, iar resturile alimenare se aduna intre gingie si dinte. In astfel de cazuri dupa inflamatie apare si infectia, iar dentistul va propune niste antibiotice impotriva infectiei, dupa care se opteaza pentru curatarea gingiei si inlaturarea resturilor, iar in functie de evolutia situatiei, se poate opta sau nu pentru extractie. Datorita igienii orale realizate in mod necorespunzator, maselele de minte se pot caria, iar datorita pozitiei lor dificile, acestea sunt greu de tratat, astfel de cele mai multe ori medicul va recomanda extractia lor. De asemenea si atunci cand dintii vecini sunt afectati de molarul de minte, acesta trebuie extras. Exista si cazuri in care pozitia danturii este afectata de maselele de minte, situatia in care acestia se extrag.

Interventia

Dupa ce are loc interventia, medicul dentist recomanda pacientilor un tratament cu antibiotice. Procedura se realizeaza sub anestezie locala, astfel pacientii nu simt nici durere si nici disconfort.. Este important de stiut ca persoanele care fumeaza vor avea parte de o cicatrizare mai lunga, insa urmarile difera de la o persoana la alta.

O punga cu gheata reprezinta cea mai buna metoda de combatere a inflamatiei. In prima zi dupa interventie se recomanda evitarea masticatiei pe partea extractiei, insa trebuie omise si bauturile fierbinti (cafea, ceai), bauturile alcoolice si alimentele mai tari. O vindecare completa dupa o astfel de interventie se realizeaza adesea in cateva saptamani.

Recomandari de urmat dupa extractia unei masele de minte

Se recomanda ca pacientul sa mentina o compresa cu antiseptice timp de o ora sau doua, imediat dupa ce a avut loc interventia. Nu este recomandat periajul dentar in prima zi post operatorie, insa ulterior se revine la normal. In plus, se recomanda evitarea alimentelor si a lichidelor pana ce trece efectul anesteziei.

Dupa se vor putea consuma alimente si lichide, insa acestea nu trebuie sa fie nici prea calde, nici prea reci. Este de preferat ca alimentele consumate sa fie moi, pentru a nu fi nevoie de o masticatie mai riguroasa.

In primele zile post operatorii nu trebuie consumate bauturi acidulate sau alcoolice, trebuie evitat fumatul, iar firele de sutura nu trebuie indepartate de catre pacient.

De cele mai multe ori pacientii raporteaza o inflamatie o locului de unde s-a extras maseaua de minte, insa aceasta dureaza, in general, pana la doua zile.

De asemenea, pacientul poate ameliora tumefactia prin administrarea medicamentelor prescrise de catre medic, insa se pot aplica si comprese reci, care sunt foarte eficiente. Trebuie mentionat ca acele comprese trebuie sa fie doar reci, nu inghetate.

Preturi Extractie Masea de Minte la Clinica Stomatologica ProDent

Sutura

90 lei

Extractie simpla

200 lei

Extractie rest radicular

250 lei

Extractie cu grad crescut de dificultate

350-600 lei

Extractie canin inclus

500 lei

Extractie molar de minte erupt

350 lei

Extractie molar de minte inclus

600 lei

Extractie molar de minte semiinclus

500 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice