Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Dureri de Dinti

Tratamente fara durere Laser la ProdentClinic Bucuresti

Durerea de dinti este o afectiune foarte comuna in domeniul stomatologiei si apare din mai multe motive. Din fericire pentru pacienti, durerea poate fi ameliorata prin cateva metode. Insa aparitia durerii reprezinta un simptom important al cariilor, si se recomanda ca pacientii sa apeleze la serviciile unui stomatolog in cel mai scurt timp.

Cea mai intalnita durere este cea care apare in momentul consumului de bauturi sau alimente reci, calde sau dulci. Aceasta este un semn al sensibilitatii danturii, care trebuie tratata.

Cauze ale aparitiei durerilor dentare

Exista pacienti care prezinta dureri dentare, ce sunt cauzate de o inflamatie a sinusurilor. Astfel ca in cazul in care se simte o durere in zona de sus a danturii si a mai multor dinti simultan, cea mai posibila cauza este o afectiune a sinusurilor.

Un alt motiv al dezvoltarii durerilor si sensibilitatilor dentare este bruxismul, cunoscut si sub numele de scrasnire a dintilor. Chiar si in cazul dintilor care au fost restauranti recent poate aparea sensibilitatea, astfel ca pacientii trebuie sa adopte o igiena orala corespunzatoare.

Daca durerea apare intr-un singur loc, atunci cel mai probabil este vorba de o carie, o obturatie inlaturata, un dinte crapat etc. Daca durerea dureaza mai mult de jumatate de ora dupa ce au fost consumate produse fierbinti, reci sau dulci, poate fi un semn ca pulpa dintelui a fost afectata.

Daca durerea este constanta si intensa, eventual alaturi de o inflamare, atunci cu siguranta ca este cauzata de o problema mai delicata, care trebuie tratata de urgenta, pentru a nu se agrava in timp.

Exista si situatii in care durerea poate fi insuportabila, astfel ca cel mai probabil este vorba despre un abces. Aparitia abcesului inseamna ca pulpa dintelui a fost afectata foarte tare, si s-a dezvoltat o infectie, care daca nu se se trateaza, se extinde de la gingie la os, afectandu-l si pe acesta.

Durerea cauzata de afectarea camerei pulpare a dintelui este grava, iar nervul poate sa moara intr-o perioada scurta de timp. Chiar daca durerea se poate opri o perioada, aceasta poate reveni oricand, astfel ca este recomandat ca pacientii sa mearga la stomatolog, deoarece pot aparea infectiile, care duc si la dezvoltarea abcesului.

Prevenire

Totusi, toate aceste probleme ale cavitatii bucale pot fi prevenite prin adoptarea unei igiene orale corespunzatoare, fiind necesara efectuarea unui periaj corect, insa se recomanda si utilizarea atei dentare, deoarece aceasta poate patrunde in spatiile interdentare, unde periajul nu poate face fata. De asemenea, se recomanda vizite o data la cateva luni la un cabinet stomatologic pentru a preveni orice afectiune.

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice