Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Disjunctor Maxilar

Tratamente Laser Rapide Fara Durere Inhalosedare la ProDent Clinic Bucuresti. Medic Pedodont Specialist !

Ce este disjunctorul maxilar?

Aparatele dentare devin din ce in ce mai comune avand rolul de remedia orice problema de natura ortodontica prezentata de catre pacienti.

In schimb, uneori tratamentul ortodontic implica utilizarea unui dispozitiv care sa stimuleze cresterea osoasa, numit disjunctor maxilar, ce se aplica la nivelul arcadei superioare, cu rolul de a se spori dimensiunea arcadei, iar daca este necesar, sa se remedieze ocluzia incrucisata, urmand ca restul dintilor sa se alinieze in mod corespunzator.

Care sunt tratamentele oferite?

Acesta reprezinta un aparat dentar fix, care se ataseaza la suprafata dentara cu ajutorul cimentarii unor inele speciale la nivelul molarilor situati pe arcada superiora. Astfel, prin intermediul unui surub se controleaza actiunea dispozitivului, iar acesta trebuie invartit de doua ori pe zi, de catre pacient, conform specificatiilor prezentate de catre medic.

Prin intermediul acestora, maxilarul superior isi mareste raza intr-un timp foarte scurt. In functie de spatiul cu care trebuie sa se largeasca maxilarul, uneori rezultatul poate fi obtinut doar prin intermediul unei interventii chirurgicale.

Cand se recomanda disjunctorul maxilar?

In cele mai multe dintre cazuri, aceste dispozitive sunt recomandate in randul copiilor, deoarece in cazul acestora procesul de crestere are loc in continuare, astfel ca modificarile necesare sunt mult mai usor de adus, pentru a se preveni malocluziile si problemele respiratorii.

Disjunctorul maxilar este utilizat si de catre adolescenti si tinerii cu varsta de pana la 20 de ani, fiind recomandat atunci cand exista o diferenta sesizabila intre cele doua maxilare. Inghesuirea dintilor poate reprezenta primul semn al necesitatii unui disjunctor.

Care sunt efectele disjunctorului maxilar?

Dupa aplicarea dispozitivului, pacientii pot resimti un disconfort in perioada urmatoare, insa acesta nu va mai fi resimtit dupa cateva zile. De asemenea, exista posibilitatea ca pacientii sa se planga de un deranj in momentul in care trebuie sa invarta surubul disjunctorului. In schimb, o solutie poate fi reprezentata de administrarea medicamentelor adecvate pentru controlarea durerilor.

In plus, unii pacientii prezinta dificultati in vorbire, insa acestea se manifesta, de regula, doar in primele zile de la aplicarea dispozitivului. In schimb, perioada de tratament propusa in majoritatea cazurilor este de 3, 4 luni, urmand ca mai apoi, pentru pastrarea rezultatelor obtinute, sa se aplice un aparat de contentie, numit arc transpalatinal.

Dupa indepartarea acestora, pacientii vor avea senzatia ca gura este mult mai spatioasa, iar in perioada urmatoare se pot aplica si aparatele dentare care au rolul de remediere a tuturor problemelor de natura ortodontica intalnite.

Ingrijirea disjunctorului maxilar

Pentru ca acesta sa fie eficient, este esential sa fie ingrijit in mod corespunzator. Astfel, in primul rand este nevoie de asigurarea sanatatii cavitatii bucale prin periajul dentar si folosirea atei dentare si a apei de gura, de preferat una care are in componenta fluor. De asemenea, alimentatia joaca un rol foarte important, deoarece este favorizata retentia placii bacteriene la suprafata disjunctorului. Asa ca se recomanda evitarea pe cat posibil a caramelelor, a gumei de mestecat si a dulciurilor, deoarece acestea contin cantitati ridicate de zahar care se lipeste de dantura si dispozitiv si poate fi dificil de indepartat.

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice