Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Dinti de Portelan

Tratamente Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti

Ce sunt dintii de portelan?

Dintii de portelan sunt niste coroane care inlocuiesc coroanele naturale ale dintilor ce sufera de anumite afectiuni, cum sunt cariile sau fracturile si pot, de asemenea, substitui coroanele slefuite pentru lucrari protetice.Desi suna destul de complicat lucrurile sunt de fapt mult mai simple.

Atunci cand o coroana a unui dinte natural este cariata, fracturata sau rupta, partea afectata sau pierduta poate fi inlocuita de stomatolog cu o piesa protetica din portelan (ceramica).

Coroana din portelan poate fi totala sau partiala, adica poate acoperi dintele intreg sau poate imbraca doar o anumita suprafata a dintelui, in functie de gravitatea afectiunii sau de cererea pacientului.

Portelanul dentar poate fi folosit pentru a reproduce indeaproape aspectul smaltului dintelui natural, oferind in acelasi timp putere, rezistenta si estetica imbunatatita.

Coroanele din portelan sunt o alegere excelenta atunci cand dorim sa recreem forma si functia unui dinte deteriorat, deoarece o coroana inlocuieste intreaga portiune exterioara a dintelui pana la nivelul gingiilor.

De ce sunt mai bune coroanele dentare decat fatetele dentare?
Atunci cand stomatologul monteaza o coroana dentara din portelan, dintelui i se va inlatura o structura mai mare, asadar, acoperirea unui dinte cu o coroana este mult mai mare si mai rezistenta decat cea cu o fateta.

Mai mult decat atat, coroanele dentare sunt fixe si se folosesc in tratamentele dintilor care au pierdut o parte semnificativa din structura sau chiar pentru substituirea unor dinti lipsa. Atat dintii naturali, cat si implanturile dentare pot fi imbracate cu coroane dentare.

Care este procedura de montare a unei coroane din portelan? 
Inainte de punerea coroanei, dintele trebuie pregatit prin micsorare, astfel incat coroana sa fie potrivita perfect peste el. Este necesara o efectuare a amprentei dintilor si gingiilor, aceasta fiind ulterior dusa la laboratorul tehnic dentar, unde se va construi coroana din portelan. In timp ce se prepara coroana in laborator, pacientul va purta o coroana provizorie, care se aplica peste dinte pana cand coroana definitiva este gata.

Cum se ingrijesc dintii din portelan?
Dintii din portelan sunt mult mai sensibili decat cei naturali, prin urmare pacientii care au astfel de dinti trebuie sa acorde o ingrijire mai atenta a acestora. Se recomanda evitarea mestecarii alimentelor dure, a inghetatei, sau a alimentelor foarte fierbinti, pentru a nu risca fracturarea sau lezarea dintilor.

Avantajele portelanului

Portelanul imita pana la cele mai mici detalii aspectul dintelui natural, astfel cei din jur nu pot realiza diferente. Un alt avantaj il reprezinta rezistenta in timp a acestui material. Dintii din portelan isi mentin luciul natural, iar nuanta nu se schimba deloc odata cu trecerea timpului. In plus, ceramica (portelanul) nu poate irita gingia si este bine asimilata de catre organism.

Pacientii trebuie sa isi aleaga cabinetul in care sa inceapa pregatirea pentru dintii de portelan in functie de calitate, nu datorita pretului exercitat. In situatia in care o coroana dentara din portelan nu este aplicata corespunzator de catre un specialist, aceasta risca sa capete diferite nuante, modificandu-se culoarea in timp. Dintii de portelan au un aspect lucios, nu mat, si nu prezinta nicio ciobitura.

Tipuri

Pretul dintilor de portelan difera in functie de mai multe aspecte. Pacientii pot opta pentru dintii de portelan pe suport de zirconiu deoarece zirconiul este biocompatibil (nu poate fi respins de catre organism si nu exista alergii), este foarte rezistent si capata aspectul dintilor naturali, imitandu-le culoarea.

Coroanele dentare realizate in intregime din portelan sunt recomandate de obicei pentru dintii frontali, pentru ca sunt mai fragile si nu pot fi aplicate pe premolari sau molari, datorita presiunii exercitate de acestia in timpul masticatiei.

O alta optiune la care pacientii pot apela o reprezinta dintii de portelan pe suport crom nichel. Pretul este mai scazut decat in cazul coroanelor pe suport de zirconiu, iar beneficiile sunt aproape aceleasi.

ProDent Clinic pune la dispozitia pacientilor optiunea ca acestia sa furnizeze materialul nobil (aur, argint etc.), din care sa se construiasca o coroana dentara pe suport de aliaj nobil.

Pret Coroane Dentare la Clinica Stomatologica ProDent Clinic

Coroana dentara acrilica

200 lei

Coroana metalo ceramica

700 lei

RCR Zirconiu

900 lei

Coroane integral ceramice

1250 lei

Coroana ceramica presate

1000 lei

Coroane ceramice pe suport de zirconiu

1485 lei

Coroane metalo-ceramice pe implanturi

1250 lei

Inlay / Onlay

1200 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice