Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Detartraj Ultrasunete

Tratamente Laser Rapide Fara Durere la ProDent Clinic Bucuresti

Ce este tartrul?

In fazele initiale, tartrul are o culoare de alb spre galbui si poate aparea fie din cauza alimentelor consumate ce nu au fost inlaturate de la nivelul cavitatii orale, si de cele mai multe ori se ajunge la culoarea maronie din cauza fumatului.

Tartrul poate sa apara indiferent de varsta, fiind specific nu numai adultilor, ci si copiilor, astfel ca poate fi inlaturat doar printr-o procedura numita detartraj, urmata in cadrul cabinetului stomatologic.

Ce este detartrajul?

Aceasta tehnica reprezinta singura modalitate de inlaturare a tartrului, iar in cazul in care se efectueaza in mod corespunzator, atunci nu se aduc prejudicii la nivelul dintilor. Procedura este absolut necesara in anumite situatii, precum cei care sufera din cauza afectiunilor parodontale si prezinta fazele incipiente ale acestora.

In restul situatiilor, detartrajul este recomandat a fi efectuat la fiecare 6 luni pentru ingrijirea cavitatii orale. Cea mai eficienta si mai populara tehnica este detartrajul cu ultrasunete, aceasta este suportata cu usurinta fara a produce durere.

Detartrajul cu ultrasunete

Aceasta procedura este utilizata pentru inlaturarea tartrului stocat la nivelul dintilor, dar si sub gingie si are capacitatea de indepartare a petelor superficiale ale smaltului dentar.

Spre deosebire de detartrajul manual, cel cu ultrasunete este mult mai eficient, si nici nu produce durere, fiind suportat de catre toate persoanele, motiv pentru care procedura este recomandata chiar si in cazul celor ce sufera de afectiuni ale coagularii sangvine, precum hemofilia.

In plus, procedura este efectuata intr-un timp mai scurt decat cea manuala, deoarece varful instrumentului folosit ajunge si sub gingie, iar tartrul si placa bacteriana sunt indepartate eficient si rapid.

Detartrajul reprezinta si cea mai potrivita modalitate de inlaturare a petelor prezentate de dinti, fiind o modalitate naturala, ce nu implica folosirea unor substante speciale de albire. Asadar se elimina pete cauzate de consumul de cafea, vin rosu, ceai negru sau de la fumat.

In majoritatea cazurilor, acest tip de detartraj nu implica folosirea anesteziei, deoarece nu produe durere, iar dintii sunt protejati datorita faptului ca nu sunt utilizate substante care sa poata aduce prejudicii la nivelul dintilor si gingiilor.

Desi unii pacienti sunt de parere ca in urma detartrajului dintii devin mai mobili, de fapt tartrul localizat la baza dentara tinea mai bine dintele in alveola, insa acesta era predispus la dezvoltarea cariilor si a altor afectiuni.

Astfel ca indepartarea tartrului este esentiala deoarece acest mineral nu aduce niciun beneficiu cavitatii orale, ci din contra.

Cat de des trebuie efectuat detartrajul cu ultrasunete?

Asadar, detartrajul cu ultrasunete se recomanda a fi urmat de doua ori pe an, in cazul pacientilor ce prezinta dantura naturala, in timp ce persoanele care beneficiaza de implanturi dentare sau alte lucrari protetice trebuie sa urmeze interventia la fiecare 4 luni.

In schimb, persoanelor care fumeaza, li se recomanda detartrajul la fiecare 3 luni. In urma efectuarii acestei proceduri, exista posibilitatea de a se regasi mici depozite de tartru, insa interventia este de cele mai multe ori urmata de periajul profesional care igienizeaza intreaga cavitate bucala.

Pret Detartraj la clinica stomatologica ProDent

Pret detartraj + periaj + air-flow

250 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice