Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Detartraj Manual

Tratamente Laser Rapide Fara Durere la ProDent Clinic Bucuresti

Ce este tartrul?

Tartrul apare atunci cand placa bacteriana este stocata la suprafata dintilor mai mult timp, astfel ca se mineralizeaza, adesea regasindu-se pe partea interioara a dintilor, motiv pentru care nu este identificat cu usurinta. Aceasta substanta este favorizata de fluxul salivar si tipul alimentelor consumate.

Primul simptom al tartrului este oferit de sangerarea gingivala in timpul periajului dentar, iar in alte cazuri gingiile se pot inflama. Si halitoza poate fi considerat un simptom al tartrului, ce prezinta o culoare alb galbui in fazele initiale, urmand ca in timp sa devina maro.

De regula, tartrul apare la circa 24 de ore de la ultimul periaj, favorizand astfel dezvoltarea cariilor si a altor afectiuni.

Ce este detartrajul?

Detartrajul reprezinta cea mai eficienta modalitate de eliminare a tartrului si se efectueaza doar in cadrul cabinetului stomatologic. Procedura este recomandata a fi efectuata la fiecare 6 luni, in timp ce in cazul persoanelor care fumeaza, detartrajul trebuie urmat o data la 3 luni.

Exista trei tipuri de detartraj: ultrasonic, manual sau cu ultrasunete, cel din urma fiind cel mai popular, deoarece este cel mai eficient si nu aduce prejudicii la nivelul dintilor, fiind suportat cu usurinta. Detratajul manual este folosit in special pentru inlaturarea tartrului situat sub gingii, in timp ce celelalte doua tipuri se recomanda in cazul tartrului supragingival.

Detartrajul manual este utilizat, de regula, doar dupa ce anterior s-a efectuat un detartraj cu ultrasunete. Cel ultrasonic se poate asemana celui cu ultrasunete, insa miscarile efectuate de instrumente au o frecventa mult mai redusa, astfel ca scade eficienta acestuia.

In schimb, uneori detartrajul nu este recomandat in cazul femeilor insarcinate, dar nici a copiilor, deoarece smaltul acestora este mai firav si se poate deteriora. Cu toate acestea, este esential ca tartrul sa fie inlaturat pentru prevenirea cariilor dar si a altor afectiuni ale cavitatii orale.

Detartrajul manual

Pentru ca aceasta procedura sa poata fi efectuata este nevoie de mai multe instrumente speciale. Astfel, in primul rand este necesara o gheara, adica un instrument ce poate avea diferite dimensiuni, numele venind de la faptul ca se aseamana unei ghiare, al carei varf este ascutit si poate patrunde cu usurinta in spatiile interdentare.

Ulterior vor fi necesare instrumentele trapeziodale, ale caror forma propun o baza mare, dar ascutita si un pic curbata, astfel incat sa fie eficienta in curatarea manuala a tartrului stocat intre dinti. La fel de importanta este si secera care poate avea mai multe forme, triunghiulare, dreptunghiulare etc. Aceasta este considerata un instrument special datorita faptului ca este eficienta in cazul tuturor dintilor. Alte instrumente folosite la detartrajul manual sunt dalta, sapaliga, razusa sau chiuretele.

Cum se previne tartrul?

  • Igiena orala trebuie efectuata de cel putin doua ori pe zi
  • Este esentiala utilizarea atei dentare si a apei de gura
  • Dieta trebuie sa fie echilibrata
  • Masticatia trebuie efectuata in mod corespunzator
  • Pacientii nu trebuie sa incerece sa indepartareze tartrul prin diferite tehnici improvizate
  • Detartrajul trebuie efectuat la fiecare 6 luni

Pret Detartraj la clinica stomatologica ProDent Clinic

Pret detartraj + periaj + air-flow

250 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice