Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Demineralizare Dentara

Tratament Laser fara durere la ProdentClinic Bucuresti

Despre Demineralizarea Dentara

Igiena orala precara, tehnicile de periaj incorecte, dieta necorespunzatoare, precum și unele modificari profunde ale organismului pot schimba nivelul acidului din cavitatea orala, cauzand, astfel, aparitia cariilor.

Acizii demineralizeaza structura dintelui, prin dizolvarea calciului, fosforului și altor minerale, provocand o eroziune a smaltului care avanseaza spre cariile dentare.

Suprafetele demineralizate sunt poroase si aderente, devenind, astfel, favorabile dezvoltarii bacteriilor care agraveaza cariile dentare. In alta ordine de idei, demineralizarea dintilor presupune inceputul formarii cariilor.

Care sunt cauzele demineralizarii dentare?
Exista multe lucruri care cauzeaza demineralizarea dintiilor, unele mai comune iar altele mai surprinzatoare. Spre exemplu, produsele alimentare sunt cele mai frecvente elemente care ataca smaltul dentar, insa, exista si anumiti factori pe care ii consideram benefici dar care ne ofera si surprize mai putin placute, cum ar fi periuta de dinti cu perii foarte tari sau apa de gura care contine acizi. Iata o lista de factori care contribuie la demineralizarea dintilor:
• Varsta inaintata;
• Acumularea placii bacteriene;
• Anumite produse pentru albirea dintilor;
• Spalatul pe dinti prea des si prea tare;
• Cariile dentare.

Prevenirea si tratamentul demineralizarii dentare:
Fiecare persoana trebuie sa mearga de cel putin 2 ori pe an la un cabinet stomatologic, pentru a face controlul de rutina. Daca pacientii amana vizita la stomatolog pana ajung sa aiba carii extrem de mari si dureroase, risca sa ajunga la extractiile dentare. In cazul in care exista o sensibilitate sau pigmentare a dintilor, trebuie anuntat dentistul. Un tratament normal pentru demineralizare include curatarea zonei afectate si remineralizarea.

Ce reprezinta remineralizarea?
Un element foarte important care previne si trateaza demineralizarea, este fluorul. Tratamentul de remineralizare dentara se poate face in cabinetul stomatologic si presupune aplicarea unei substante sub forma de gel, ce contine fluor si care se aplica pe suprafata dintilor (fluorizarea).

Demineralizarea ar mai putea fi tratata si acasa, cu ajutorul unei igiene orale foarte stricte si folosirea unei paste de dinti speciale ce contine foarte mult fluor. Totusi, cine doreste sa urmeze acest tratament la domiciliu, ar trebuie consultat si medicul stomatolog in legatura cu aceasta problema.

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice