Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Coroane Dentare de Zirconiu

Tratamente Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti

Ce sunt coroanele dentare de zirconiu?

O coroana de zirconiu este un tip de coroana ceramica, foarte populara, care este purtata pentru a imbunatati aspectul unui dinte patat sau desfigurat de-a lungul anilor.

Coroana de zirconiu are calitati remarcabile, printre care: rezistenta la contactul cu obiecte dure, este foarte usor de purtat si are un termen de garantie de foarte multi ani. In plus, coroana de zirconiu are un aspect translucid, ceea ce inseamna ca aceasta este foarte greu de distins de dintii naturali.

De ce sunt necesare coroanele dentare?

Pacientii care isi doresc o restaurare a danturii pot apela cu incredere la coroanele ceramice pe suport de zirconiu, deoarece acestea sunt preferate de oamenii din lumea intreaga datorita avantajelor promise.

Prin intermediul unei astfel de coroane, se poate capata un zambet perfect, deoarece materialul capata forma si culoarea dintilor naturali, iar zirconiul este substituient al metalului folosit in cazul coroanelor clasice, suportul dintelui fiind din ceramica.

In plus, fata de metal, zirconiul este biocompatibil cu gingia si substantele din alcatuirea dintilor si nu ii afecteaza pe acestia pe termen lung. De asemenea zirconiul este un metal puternic, alb, care va capata aceleasi functii ca ale unui dinte natural.

Pacientii alergici la metal pot alege cu incredere acest tip de coroana, deoarece zirconiul nu se corodeaza odata cu trecerea anilor si este foarte rezistent, putand fi aplicat atat in cazul dintilor frontali, cat si a premolarilor si molarilor.

Acest tip de coroana este realizat din zirconiu, un material foarte puternic, care este compatibil cu corpul uman. Zirconiul este folosit in mai multe aplicatii medicale, cum ar fi articulatiile artificiale si este renumit pentru rezistenta si durabilitatea sa.
Zirconiul este un tip de cristal care dureaza foarte mult si este indestructibil. Medicii stomatologi folosesc acest material in lucrarile dentare datorita faptului ca acesta nu poate fi respins de catre organism si nu poate provoca reactii alergice.

Tehnologii

 Pregatirea coroanelor de zirconiu necesita tehnologia CAD-CAM, fiind realizata in laboratul de tehnica dentara. CAD presupune vizualizarea coroanei dentare in diferite moduri, testand compatibiliarea prin mai multe simulari. Tehnologia CAM ajuta la fabricare, folosindu-se de datele oferite de CAD, asadar coroanele dentare din zirconiu vor capata aspectul si functiile unui dinte natural.

Care sunt avantajele coroanelor de zirconiu?

• Puterea – Coroanele de zirconiu dureaza mai multe decat orice alt tip de coroana;
• Estetica – Aceste coroane au o culoare translucida si atractiva care nu se deosebeste de culoarea dintilor naturali;
• Rezistenta – Pot rezista cu usurinta la uzura;
• Biocompatibilitate – Reactioneaza foarte bine cu organismul uman.

Care sunt dezavantajele coroanelor de zirconiu?

• Din cauza faptului ca zirconiul este un material abraziv, ar putea cauza frecarea cu radacina dintelui sau cu alti dinti;
• Zirconiul este un material destul de greu, tocmai de aceea unii medici stomatologi prefera coroanele din aur.

Cum se monteaza coroanele de zirconiu?

Procedeul de montare este similar cu cel pentru celelalte tipuri de coroane. Acesta implica doua etape: pregatirea coroanei si montarea coroanei.
In prima etapa, medicul stomatolog va evalua si masura dintii. Inainte de a pregati coroana pentru dintele afectat, medicul avea in vedere sa-l informeze pe pacient despre tot ce inseamna procedura si coroana in sine. Dupa aceea, el va curata dintii foarte bine, urmand ca dintele afectat sa fie slefuit, astfel incat, atunci cand coroana este montata, dimensiunea sa fie aceeasi ca si in starea initiala a dintelui.

Dupa ce dintele este amprentat, capa coroanei va fi construita in laboratorul tehnic dentar iar aceasta va servi ca suport pentru coroana finala. Timpul de preparare a coroanei dureaza circa 10 zile, perioada in care pacientul poate purta un element temporar, pentru a-si pastra o oarecare estetica dentara buna.

Dupa ce coroana de zirconiu este construita in laborator, ea poate fi montata in cavitatea bucala a pacientului, unde se vor lua ultimele retusuri, pentru a verifica daca coroana indeplineste toate functiile si este in perfecta concordanta cu ceilalti dinti.

Pret Coroane Dentare la Clinica Stomatologica ProDent Clinic

Coroana dentara acrilica

200 lei

Coroana metalo ceramica

700 lei

RCR Zirconiu

900 lei

Coroane integral ceramice

1250 lei

Coroana ceramica presate

1000 lei

Coroane ceramice pe suport de zirconiu

1485 lei

Coroane metalo-ceramice pe implanturi

1250 lei

Inlay / Onlay

1200 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice