Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Chirurgie Dentara

Tratament Laser Fara Durere la Prodent Clinic

Despre Chirurgia Dentara

Cunoscuta si sub numele de chirurgie dento-alveolara, chirurgia orala reprezinta ramura medicinei dentare a carei plaja de indicatii acopera interventiile chirurgicale de la nivelul cavitatii orale.

Chirurgia dentara presupune una dintre numeroasele proceduri medicale stomatologice, care includ printre altele endodontia sau ortodontia si toate interventiile aferente acestor categorii. Cele mai comune situatii care impun recurgerea la chirurgia dentara sunt:

Maseaua de minte

Aceasta mai este cunoscuta si sub numele de al treilea molar si reprezinta ultima masea care se va dezvolta. In anumite cazuri, maseaua de minte apare din gingie, iar maxilarul este destul de larg pentru a asigura spatiul de dezvoltare necesar al acesteia, insa din nefericire, aceste situatii sunt mai rare.

De cele mai multe ori, cel de al treilea molar nu reuseste sa se alinieze conform celorlalti dinti si este blocat intre gingie si osul maxilarului, situatie in care apar dureri severe.

In plus, maseaua de minte poate cauza afectiuni permanente asupra gingiilor, osului si ale dintilor apropiati. Medicii dentisti recomanda pacientilor ca cel de al treilea molar sa fie inlaturat pe cale chirurgicala.

Aplicarea implanturilor dentare
Acestea sunt o alternativa mai avantajoasa a protezelor dentare care inlocuiesc dintii pierduti din cauza unor accidente sau infectii orale. Implanturile inlocuiesc, de fapt, radacina dintilor si se ancoreaza chirurgical in osul maxilar, cu rolul de a stabiliza dintii artificiali atasati.

Candidatii potriviti pentru implanturile dentare trebuie sa aiba o densitate osoasa adecvata, nu au voie sa fie dispusi la infectii si necesita o igiena orala buna.

Rezolvarea unor probleme ale maxilarelor:

1. Cresterea inegala a maxilarelor – La unele persoane, falcile superioare si inferioare nu reusesc sa creasca in mod corespunzator. Acest lucru poate cauza dificultati in vorbire, masticatie, inghitire si respiratie. In timp ce unele dintre aceste probleme pot fi corectate cu ajutorul aparatelor ortodontice, altele necesita interventie chirurgicala orala pentru a muta intreaga sau o parte a falcii (uneori ambele) astfel incat maxilarul si mandibula sa fie echilibrate, functionale si sanatoase.
2. Imbunatatirea aplicarii protezei dentare – In cazul pacientilor care poarta proteze dentare pentru prima data, chirurgia orala ajuta la corectarea anumitor nereguli ale falcilor inainte de crearea protezelor, astfel incat acestea sa asigure o potrivire mai buna.
3. Vindecarea tulburarilor articulatiei temporomandibulare – In fata urechii, intre craniu si falca inferioara, exista o sursa comuna de dureri de cap si dureri faciale. Cei mai multi pacienti cu astfel de tulburari se pot trata cu o combinatie de medicamente si terapie fizica, insa, exista si cativa pacienti care prezinta cazuri mai avansate ce pot fi tratate doar prin interventii chirurgicale orale.

Procedurile chirurgiei dentare:

– Extractiile dentare sunt cele mai cunoscute proceduri ale chirurgiei dentare. Desi pentru unii, o simpla extractie inca reprezinta un motiv de teama, trebuie mentionat ca nu exista durere. Sunt mai multe motive pentru care este necesara o extractie dentara: fie evolutia molarului de minte afecteaza gingia pacientului, producand durere, fie exista dinti dezvoltati in plus sau in minus, fie un dinte natural s-a cariat in asa fel incat sa nu mai poata fi posibila salvarea sa.

– Reconstructia osoasa este o metoda prin care se reconstruieste osul, in cazul in care acesta nu este destul si se doreste inserarea unui implant dentar. Se poate adauga os natural sau artificial si in cazul pacientilor care prezinta o afectiune paradontala. Implantologia dentara este o lucrare destul de moderna, insa la care apeleaza din ce in ce mai multi pacienti, care, pe aceasta cale au din nou sansa de a consuma orice alimente isi doresc, dintele implantat capatand atributiile unuia natural.

– Rezectia apicala este o procedura foarte comuna in chirurgia dentara si se produce fara a prezenta nicio durere pacientului, deoarece totul are loc sub anestezie. Se considera ca este o interventie usor de efectuat de catre medic. Se recurge la rezectia apicala atunci cand s-a dezvoltat o infectie la radacina, care nu poate fi reprimata prin intermediul tratamentului de canal, fiind nevoie de eliminarea puroiului si curatarea infectiei, medicul avand acces la zona respectiva printr-o incizie realizata la nivelul gingiei.

Chirurgia dentara digitala

Medicii dentisti afirma ca prin intermediul acestei proceduri, pacientul va avea parte de o proiectie 3D computerizata, astfel implantul dentar fiind perfect. Numita 3DDX Connect, aceasta metoda a fost introdusa in Statele Unite ale Americii in ultimii ani si reprezinta cea mai sigura cale prin care un pacient beneficiaza de un implant dentar. Aceasta tehnica a fost abordata recent si de cateva clinici private din Romania, astfel ca si romanii care isi doresc sa fie supusi unor interventii de acest tip, au ocazia sa o faca, eliminand riscul aparitiei complicatiilor indiferent de operatia pe care o doresc.

Tratament Laser la ProdentClinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament pentru chirurgia dentara cu ajutorul laserului (fara durere).

Preturi Chirurgie Dentara la Clinica Stomatologica ProDent

Sutura

90 lei

Extractie simpla

200 lei

Extractie rest radicular

250 lei

Extractie cu grad crescut de dificultate

350-600 lei

Extractie canin inclus

500 lei

Extractie molar de minte erupt

350 lei

Extractie molar de minte inclus

600 lei

Extractie molar de minte semiinclus

500 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice