Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat Dentar

Tratament Ortodontic Rapid Fara Durere la ProDent Clinic

Ce Sunt Aparatele Dentare?

Aparatele dentare sunt niste dispozitive bazate pe anumite fire speciale care ajuta la corectarea dintilor strambi, aglomerati sau nealiniati. Desi aparatele dentare se recomanda a fi purtate in copilarie, acestea pot remedia problemele ortodontice si la maturitate.

Scopul aparatelor dentare este de a indrepta dintii si maxilarele astfel incat muscatura sa fie corecta iar zambetul sa fie placut.

Care sunt avantajele?

In ceea ce priveste pacientii tineri, varsta cea mai indicata pentru primul control de specialitate este cea de 7 ani, moment in care primii dinti permanenti au aprut deja, oferind astfel specialistului sansa anticiparii prin detectare precoce a semnelor de anomalie.

Varsta ideala pentru inceperea tratamentului este de 9-14 ani datorita potentialului de crestere din aceasta perioada, cand pot fi corectate diferite neajunsuri ale dimensiunii osoase sau necesitatii de spatiu pentru eruptia dintilor definitivi, dar si prevenite viitoare anomalii prin deconditionarea obiceiurilor vicioase (suptul degetelor/ respiratia orala).

Se pot folosi in acest sens disjunctoare – dispozitive plasate frecvent in cerul gurii in vederea castigarii spatiului necesar alinierii corecte a dintilor permanenti. Pot fi de asemenea montate dispozitive extraorale, numite “headgear” care vin sa deserveasca aceluiasi scop, avand insa idicatii diferite.

Pentru adolescentii si adultii care au nevoie de corectii minore, cateva alternative a aparatelor dentare normale sunt aparatele dentare invizibile, aparatele dentare mobile (detasabile) sau aparatele dentare care corecteaza doar 6 dinti. Aparatele invizibile ar putea fi mai scumpe decat cele normale insa acestea au un aspect mult mai acceptabil pentru unii adulti.

Ce probleme ortodontice se rezolva cu ajutorul aparatelor dentare?

Aparatele dentare ofera un tratament de corectie pentru:
• Dintii suprapopulati sau strambi;
• Dintii cu prea mult spatiu intre ei;
• Dintii frontali superiori care se situeaza in spatele celor inferiori in momentul muscarii;
• Dintii frontali superiori care se situeaza prea mult in fata celor inferiori in timpul muscarii;
• Alte probleme ale falcilor care determina efectuarea unei muscaturi inegale;
Alinierea corecta a dintilor si maxilarelor cu ajutorul aparatelor dentare imbunatatesc nu numai aspectul fizic al zambetului ci si modul de muscare, masticatie si vorbire.

Tratamente Ortodontice Realizate la ProDentClinic

Aparatele dentare pentru adulti:

Aparatele ortodontice ajuta la rezolvarea anumitor probleme ale adultilor, cum ar fi dintii strambi, nealiniati, incalecati sau aglomerati. Desi aparatele dentare pot fi purtate la orice varsta, acestea necesita mai mult timp pentru corectarea dintilor in cazul pacientilor care au ajuns la maturitate deoarece oasele fetei nu mai sunt in crestere.

Riscurile la care sunt supusi pacientii care poarta aparate dentare:

Purtarea unui aparat dentar reprezinta, in general, un tratament foarte sigur, cu exceptia catorva riscuri pe termen scurt sau pe termen lung.
Riscuri pe termen scurt – Aparatele ortodontice creaza spatii mici in jurul dintilor care impiedica efectuarea unei igiene orale corecte, astfel ca particulele alimentare si bacteriile tind sa fie blocate acolo si sa formeze placa bacteriana. Mai mult decat atat, imposibilitatea de a elimina particulele alimentare, bacteriile si placa dentara poate cauza pierderea mineralelor de pe smaltul dintilor, crearea unor pete albicioase permanente pe dinti, a cariilor si a bolilor gingivale.
Riscuri pe termen lung – Acestea pot fi: scurtarea lungimii radacinilor dentare si cresterea instabilitatii lor.
Chiar daca exista anumite riscuri, acestea sunt foarte rare si pot fi evitate cu usurinta daca pacientii tin cont de sfaturile medicului ortodont.

Igiena

Dupa ce aparatul dentar a fost fixat, pacientii sunt nevoiti sa acorde o atentie deosebita igienei orale, deoarece componentele realizate din metal ale aparatului pot dauna danturii. Stomatologii recomanda utilizarea unor periute si a unei paste de dinti speciale, insa nu trebuie neglijata nici apa de gura, nici ata dentara. De asemenea este recomandat consumarea unor produse alimentare moi, ce nu pun prea multa presiune pe dinti, insa si reducerea consumului de dulciuri si bauturi acidulate.

Durerea poate aparea?

Chiar daca aparatul dentar este de ultima generatie sau un model mai vechi, acestea pot crea o usoara senzatie de disconfort in primele zile de la montarea sa. Astfel pacientii care au parte de perioade indelungate de dureri, trebuie sa apeleze la medic, pentru ca acesta sa modifica structura aparatului.

Pret aparat dentar la clinica stomatologica ProDent

Pret control aparat dentar fix

125 lei

Pret control aparat dentar lingual

160 lei

Aparat dentar fix cu bracketi metalici

2,850 lei

Aparat dentar disjunctor

1,550 lei

Aparat dentar fix ceramic

3,500 lei

Aparat dentar fix mixt

3,500 lei

Aparat dentar dentar mobil

1,200 lei

Aparat dentar fix cu bracketi de safir

4,500 lei

Aparat dentar Daimon

1,100 euro

Aparat dentar invizibil-incognito,invisalign

2.650 euro

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice