Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat Dentar Lingual

Tratament Ortodontic Rapid Fara Durere la ProDent Clinic

Ce Sunt Aparatele Dentare Linguale?

În societatea modernă în care trăim, sănătatea și aspectul fizic au devenit condiții esențiale pentru succes. Vrem să performăm, astfel că ne interesează să arătăm și să ne simțim cât mai bine și pentru cât mai mult timp. În plus, știm cu toții că un aspect îngrijit și un zâmbet frumos pot deschide uși nebănuite.

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care tot mai mulți adulți se îndreaptă către tratamentele ortodontice. În ciuda vechilor clișee, potrivit cărora doar copiii puteau beneficia de tratamente ortodontice, 80% dintre pacienții din clinica noastră sunt pacienți adulți.

Și pentru că aproape toți sunt persoane active social, cu vieți aglomerate și cu joburi care necesită comunicarea cu alte persoane, majoritatea solicită aparate ortodontice cât mai estetice sau chiar invizibile.

Din acest punct de vedere, au devenit mai cunoscute două variante. Prima ar fi aparatele linguale, plasate pe fața interioară a dinților (cea dinspre limbă – de aici și denumirea).

Cea de-a doua ar fi alignerele transparente, care pot fi aplicate și îndepărtate de către pacienți, dintre care varianta comercială cea mai cunoscută se numește Invisalign.

Tratamentele ortodontice la adulți sunt de obicei mai complicate, dar scopul final rămâne  asigurarea unei funcționalități și a unei estetici optime pentru fiecare pacient, indiferent de aparatul care este folosit. Totuși, există anumite deosebiri și câteva limitări pe care le impune,

într-o oarecare măsură, fiecare tip de aparat folosit. Din acest motiv, în funcție de anumite caracteristici individuale (cum ar fi tipul de ocluzie, forma dinților etc) fiecărui pacient îi este mai indicat sau nu un anumit tip de aparat.

Conceptul de ortodonție linguală, dar și primul bracket lingual, a fost realizat în urmă cu aproximativ 30 de ani, de către Dr. Fujita și Dr. Kurz.

Începând de atunci, ortodonția linguală a trecut prin mai multe perioade, atât de entuziasm, cât și de dezamăgiri, în funcție de evoluția aparaturii folosite și, automat, a rezultatelor obținute cu ajutorul ei. Totuși, în ultimii ani, tehnica linguală a devenit foarte eficientă și precisă, constituind cea mai bună variantă de tratament în cazul pacienților cu cerințe estetice deosebite.

Tratamente Ortodontice Realizate la ProDentClinic

La ora actuală există pe piață o gamă destul de largă de aparate linguale, dintre care probabil  cele mai cunoscute sunt sistemul Incognito și sistemul STb.

Deși între acestea există anumite diferențe, cel mai bine ar fi ca decizia asupra unuia sau a altuia dintre ele să aparțină medicului specialist, întrucât scopul pacientului și obținerea unui rezultat foarte bun pot fi atinse cu oricare dintre ele.

Aparatele linguale sunt aparate fixe, lipite pe dinți și care rămân acolo pe toată durata tratamentului. Tehnica de lipire nu afectează structura dinților, astfel că după finalizarea tratamentului aparatul va fi îndepărtat ușor, fără sacrificii ale smalțului.

Aparatele linguale sunt alcătuite din bracketuri – cele care se lipesc pe dinți și arcuri – sârmulițe din aliaje speciale, care se schimbă în cursul tratamentului.

Avantajul major al aparatelor linguale îl constituie estetica, faptul că sunt SINGURELE APARATE COMPLET INVIZIBILE, complet ascunse vederii.

În plus, riscul de a face carii în timpul tratamentului este considerabil mai mic decât la aparatele clasice (vestibulare), iar dezvoltarea lor permite obținerea unor rezultate similare aparatelor clasice, uneori chiar într-un timp mai scurt.

Există, evident, și unele dezavantaje, cum ar fi faptul că necesită o perioadă de acomodare puțin mai lungă decât aparatele clasice, de aproximativ 2-3 zile, timp în care masticația și vorbirea vor fi ușor afectate și prețul de cost, care este mai mare față de aparatele clasice.

Totuși, datorită designului mult îmbunătățit în ultimii ani, confortul pacienților cu aparate linguale a crescut foarte mult, astfel că pacienții al căror job implică multă comunicare (avocați, directori de vânzări) își pot desfășura cu succes activitatea chiar din ziua montării aparatului.

Alignerele de tipul Invisalign sunt de fapt niște gutiere din plastic transparent care au forma dinților și care pot fi aplicate și îndepărtate de către pacient. Fiecare aligner este confecționat individual în funcție de dinții fiecărui pacient, iar în cadrul unui tratament se folosesc mai multe alignere care, schimbate la anumite intervale de timp, îndreaptă dinții progresiv.

Mulți pacienți sunt “furați” de mirajul faptului că aceste alignere pot fi îndepărtate oricând își doresc. Într-adevăr, acesta poate constitui un avantaj deoarece periajul și masticația se desfășoară mult mai ușor.

Din experiența proprie însă, de multe ori, acesta este și cel mai mare dezavantaj față de tehnicile fixe, deoarece mulți pacienți sunt tentați să nu poarte alignerele în multe ocazii, făcând ca tratamentul să devină ineficient și greu controlabil de către medic.

În anumite situații și în cazul unui pacient conștiincios, alignerele pot constitui o alternativă bună la aparatele fixe clasice, datorită confortului crescut și a vizibilității mai reduse.

Însă, ori de câte ori este posibil, recomand pacienților mei aparatele fixe linguale în locul alignerelor transparente datorită posibilităților crescute de control a poziției dinților în toate cele trei planuri, a unei eficiențe crescute a tratamentului și a unui rezultat mai predictibil.

Indiferent de solutia optima pentru fiecare dintre noi, ea reprezinta una dintre cele mai moderne variante pentru obtinerea unui zambet perfect, cartea dvs de vizita in societate.

Pret aparat dentar la clinica stomatologica ProDent

Pret control aparat dentar fix

125 lei

Pret control aparat dentar lingual

160 lei

Aparat dentar fix cu bracketi metalici

2,850 lei

Aparat dentar disjunctor

1,550 lei

Aparat dentar fix ceramic

3,500 lei

Aparat dentar fix mixt

3,500 lei

Aparat dentar dentar mobil

1,200 lei

Aparat dentar fix cu bracketi de safir

4,500 lei

Aparat dentar Daimon

1,100 euro

Aparat dentar invizibil-incognito,invisalign

2.650 euro

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice