Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat Dentar Fix

Tratament Ortodontic Rapid Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti

Ce Sunt Aparatele Dentare?

Aparatele dentare sunt cele care vin in ajutorul celor care au probleme cu alinierea sau pozitia dintilor, avand rolul de a corecta defectele. Aceste dispozitive sunt realizate din fire metalice ori bracketuri ce se fixeaza pe dantura, cu scopul de aduce dintii in pozitia fireasca.

Care sunt avantajele?

Aparatele dentare fixe se constituie dintr-o serie de mini casetute ( “bracketsi”), ce pot fi confectionate din metal, ceramica (de culoare asemanatoare dintelui) sau mai nou safir (cristal transparent) si care se aplica pe dinti prin tehnici non invazive de adeziune chimica.

Prin bracketi va fi trecut arcul dentar (o sarma de diferite forme si diametre) caruia, prin prisma fortelor care ii sunt aplicate, ii revine rolul de a modifica pozitia dintilor. In functie de indicatia in urma carora au fost aplicate, aparatele dentare fixe mai pot prezenta o serie de accesorii montate pe periode limitate de timp de-a lungul tratamentului (carlige, mentinatoare de spatiu, diferite arcuri de tractiune samd).

Tratamentul care priveste astfel de aparate variaza in functie de gradul problemei pe care acesta trebuie sa o corecteze. Tehnologia evolueaza pe zi ce trece, astfel ca pacientii dispun de o gama larga de produse din care pot alege, majoritatea avand acelasi efect dorit, dar la un pret si un aspect diferit.

Aparatele dentare fixe sunt printre cele mai populare, in special datorita costului mai mic si sunt realizate de cele mai multe ori din bracketuri, inele, sarme, arcuri, legaturi si butoni.

Tratamente Ortodontice Realizate la ProDentClinic

Aparat dentar fix metalic

Acest tip este cel mai des intalnit, iar in timp a devenit din ce in ce mai confortabil, insa din nefericire, exista persoane care au alergie la metal, motiv pentru care acestia nu pot apela la aparatul dentar fix metalic. Este realizat din otel inoxidabil, iar in general, copiii opteaza pentru personalizarea lor prin intermediul unor elastice colorate.

Aparat dentar fix ceramic

Acesta reprezinta o optiune comuna pentru multi pacienti, deoarece nu este la fel de vizibil ca cel metalic. In plus ofera un grad de confort ridicat, nu jeneaza si nu produce nicio senzatie negativa, insa are un pret mai ridicat decat varianta prezentata mai sus si nici nu este la fel de rezistent ca acesta. Se recomanda ca pacientii sa acorde o atentie sporita in timpul igienii orale pentru a nu deteriora dispozitivul.

Aparat dentar fix Speed

Acest dispozitiv a fost introdus pe piata putin mai recent decat celelalte si promite aceeasi eficienta, insa intr-un timp mult mai rapid, dupa cum spune si numele. Aparatul este realizat dintr-un aliaj de nichel titan, este elastic, confortabil, iar pacientii opteaza din ce in ce mai des pentru el, in ciuda faptului ca pretul este putin mai ridicat. Din nefericire, exista situatii in care acesta nu poate fi aplicat, iar medicii sunt cei in masura sa aprecieze aceasta posibilitate.

Aparat dentar fix cu safir

Acest tip de aparat dentar este mult mai putin vizibil, la fel de puternic ca unul metalic si promite si eficienta dorita. Dezavantajul acestuia este pretul mai ridicat, insa este potrivit pentru cei care isi doresc o dantura perfect sanatoasa, fara a avea un dispozitiv foarte vizibil.

Aparatul dentar fix

Pacientii au la dispozitie mai multe dispozitive ortodontice din care pot alege, iar cel fix este foarte comun, fiind realizat din metal sau plastic. Molarii sunt in general prinsi cu un inel special pentru a oferi o stabilitate sporita. Aparatele dentare se recomanda in special copiilor deoarece in cazul lor organismul nu s-a dezvoltat complet, iar o modificare a danturii se va realiza mai usor. In cele mai multe dintre cazuri, aparatele dentare fixe se poarta intre 18 si 30 de luni. Ulterior urmeaza aplicarea unui stabilizator care are rolul de a asigura pozitia corecta, care nu trebuie sa se modifice.

Recomandari

Unul dintre cele mai comune tipuri de aparat dentar este cel fix. Dupa montare, igiena orala joaca un rol la fel de important ca inainte, in special datorita faptului ca resturile alimentare se pot stoca printre spatiile ramase, iar acestea trebuie inlaturate prin periaj. Astfel, dupa fiecare masa este nevoie de un periaj atent cu o pasta de dinti speciala, care va fi sugerata de catre stomatolog. De asemenea se recomanda si o periuta de dinti speciala, ce va avea peri moi. Toate aspectele importante vor fi precizate de medicul specialist care va analiza modul in care va decurge fiecare pas al tratamentului.

Aparatul dentar fix trebuie ajustat in general o data la doua luni, situatie care se intampla in cadrul cabinetului de stomatologie. De asemenea este necesara si o schimbare a arcurilor metalice sau modificarea lor in functie de evolutia danturii, caz in care dentistul va lua decizia potrivita. De asemenea pacientii trebuie sa cunoasca faptul ca la inceputul tratamentului poate exista o senzatie de disconfort, insa pentru o perioada scurta din cauza presiunii exercitate de aparat. Inainte de aplicarea unui aparat dentar, stomatologul se asigura de lipsa cariilor, care ar putea fi mai dificil de tratat dupa debutul tratamentului.

Pret aparat dentar la clinica stomatologica ProDent

Pret control aparat dentar fix

125 lei

Pret control aparat dentar lingual

160 lei

Aparat dentar fix cu bracketi metalici

2,850 lei

Aparat dentar disjunctor

1,550 lei

Aparat dentar fix ceramic

3,500 lei

Aparat dentar fix mixt

3,500 lei

Aparat dentar dentar mobil

1,200 lei

Aparat dentar fix cu bracketi de safir

4,500 lei

Aparat dentar Daimon

1,100 euro

Aparat dentar invizibil-incognito,invisalign

2.650 euro

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice