Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Anestezie Stomatologica

Tratament Laser Fara Durere la Prodent Clinic

Despre Anestezia Stomatologica

In cazul celor mai multe tratamente stomatologice este nevoie ca dentistul sa amorteasca o anumita parte a gurii, astfel se injecteaza o substanta la nivelul gingiei sau pe partea interioara a obrazului. Acestea substanta este cunoscuta sub numele de anestezie locala.

Lidocaina este cel mai comun anestezic folosit de catre medicii dentisti, insa exista multe altele pe langa aceasta. O alta solutie foarte eficienta si rezistenta era novocaina, insa aceasta nu mai este folosita in ziua de azi

Tipuri de injectii

Exista doua tipuri de injectii folosite de catre medicii stomatologi, una dintre ele fiind cea are amorteste o intreaga regiune a cavitatii orale, precum si o anumita parte a maxilarului inferior. Celalalt tip de injectie presupune amortirea doar a zonei in care s-a efectuat injectia.

Astfel, atunci cand este nevoie de anestezie in vederea urmarii unui tratament stomatologic, medicul va usca zona respectiva a gurii, iar daca este nevoie se poate aplica un gel care sa amorteasca initial pielea, pentru ca injectia sa nu fie resimtita. Cei mai multi dintre pacienti nu sesizeaza intepatura, care poate fi cauzata de miscarea tesutului gingival. Ulterior, este administrata incet anestezia.

Efectul anesteziei poate sa reziste pana la cateva ore, astfel ca la finalul tratamentului, de multe ori pacientii pot prezenta dificultati de vorbire, iar masticatia se face cu dificultate, in cazul in care aceasta este permisa.

Efectele secundare ale anesteziei stomatologice

Efectele secundare sunt intalnite in cazuri foarte rare, unul dintre cele mai comune efecte fiind hematoamele, formandu-se atunci cand acul loveste un vas de sange.

Substanta administrata care are rolul de amortire, isi face simtit efectul si in afara ariei respective, situatie care poate fi deranjanta pentru unii pacienti.

Recuperarea se face dupa cateva ore dupa ce a trecut efectul. Atunci cand exista imposibilitatea de a clipi, ochiul trebuie tinut inchis pana cand dispare efectul. In cazuri foarte rare, pacientii indica faptul ca bataile inimii sunt mult mai rapide, pret de cateva minute.

In cele din urma, acul poate sa aduca leziuni unui nerv, situatie ce poate duce la amortirea zonei si dureri, care nu dispar chiar si cateva luni, pana cand nervul se vindeca complet.

Cand nu este indicata anestezia stomatologica?

La fel ca in cazul efectelor secundare, si contraindicatiile anesteziei stomatologice sunt foarte rare. Insa este necear ca pacientii sa comunice medicilor orice tratament urmat, chiar si vitaminele administrate sub forma de pastile.

De asememnea, dentistii trebuie sa cunoasca care sunt reactiile din trecut ale pacientilor atunci cand au fost supusi anesteziei si daca au aparut efecte secundare. In plus, anumite antibiotice pot interactiona cu anestezia locala.

Asadar, anestezia folosita in stomatologie vine in ajutorul pacientilor care nu trebuie sa se ingrijoreze cu privire la aparitia durerii, pe toata durata procedurii, in timp ce medicii pot lucra in cele mai bune conditii beneficiind de buna colaborare a pacientilor.

Tratament Laser la ProdentClinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament pentru chirurgia dentara cu ajutorul laserului (fara durere).

Pret anestezie generala la clinica stomatologica ProDent Clinic

Pret anestezie generala

1350 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice