Air Flow Dentar

 Daca te simti stanjenit de modul cum arata dintii tai din cauza consumului de diferite alimente si bauturi sau a fumatului, atunci air flow-ul dentar poate reprezenta solutia potrivita, deoarece aceasta procedura are capacitatea de a indeparta petele rapid si in siguranta.

 Programeaza o Consultatie

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Phone

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Air Flow Dentar

Tratamente Laser Rapide Fara Durere la ProDent Clinic Bucuresti

Ce este Air Flow-ul dentar?

Daca te simti stanjenit de modul cum arata dintii tai din cauza consumului de diferite alimente si bauturi sau a fumatului, atunci air flow-ul dentar poate reprezenta solutia potrivita, deoarece aceasta procedura are capacitatea de a indeparta petele rapid si in siguranta.

Air flow-ul este un tratament care elimina petele persistente fara a folosi chimicale si fara ca dentistul sa atinga dintii.

Cum functioneaza?

Cu alte cuvinte, aceasta reprezinta o tehnica moderna de igienizare a danturii, avand rolul de eliminare a placii bacteriene precum si a petelor cauzate de anumite substante.

In plus, airflow-ul dentar ofera si masajul gingiilor intr-un mod eficient, astfel incat sa se stimuleze circulatia sangelui la nivel local si se efectueaza, de regula, alaturi de detartrajul cu ultrasunete la fiecare 6 luni.

Aceasta procedura presupune proiectarea unui jet alcatuit din bicarbonat de sodiu cu apa, astfel incat sa fie curatate chiar si cele mai putin accesibile locuri ale cavitatii orale. de asemenea, air flow-ul dentar reprezinta prima etapa a tratarii afectiunilor gingivale.

Airflow-ul dentar functioneaza prin forta combinata a aerului, bicarbonatului de sodiu si un jet de apa, producand rezultate grozave fara a exista riscul deteriorarii dintilor. Rezultatele sunt imediate, fara stres, fara riscuri si fara dinti patati, astfel ca oricine obisnuieste sa consume cafea, vin rosu sau ceai negru, are cum la dispozitie solutia potrivita.

Airflow-ul dentar face parte din igiena dentara actuala, cu toate ca termenul de polish al dintilor a fost introdus pentru prima data la inceputul anilor ’80.

Conform medicilor, air flow-ul dentar nu aduce prejudicii precum polishul, care la fiecare efectuare elimina cate o cantitate redusa de tesut dentar sanatos. De asemenea, air flow-ul reprezinta solutia ideala pentru administarea anumitor medicamente, precum cele destinate desensibilizarii dintilor sau remineralizarii.

Cand nu este recomandat Air Flow-ul?

In ciuda numeroaselor avantaje propuse de aceasta interventie, air flow-ul nu este destinat tuturor persoanelor, in special celor care sufera de afectiuni respiratorii, pulmonare sau cele care inhiba respiratia sau deglutitia, deoarece bicarbonatul de sodiu emis de instrument poate fi daunator. Intr-o situatie similara se afla si cei care sufera din cauza slabirii sistemului imunitar, motiv pentru care acestia ar trebui sa intrebe medicul daca pot fi supusi acestei interventii. In plus, nici copii si nici femeile insarcinate nu pot beneficia de air flow. In schimb, inaintea urmarii unui astfel de tratament, in primul rand trebuie adoptata o dieta sanatoasa, cat mai bogata in sodiu.

Noile tehnologii ne imbunatatesc simtitor viata, iar domeniul stomatologiei nu a fost omis. Tehnica air flow se foloseste de o masina care curata dintii fara ca pacientii sa fie expusi riscurilor. Aceasta metoda este considerata superioara metodelor traditionale de curatare, care durau mult mai mult si produceau disconfort.

O curatare mai eficienta

Un jet puternic de apa, dar controlat, aer si particule fine, nu numai ca acestea pot curata suprafata dintilor in intregime, indeparteaza placa, depunerile usoare, insa poate chiar sa patrunda si la 5 milimetri sub gingii.

Air flow-ul este considerat mai eficient decat alte tehnici, in special datorita faptului ca dintii nu sunt afectati pe toata durata tratamentului.

Confortul este superior

Oricine a fost supus in trecut unei interventii similare de curatare a dintilor si a fost nevoie de instrumente traditionale, va fi mult mai incantat de air flow care nu preseaza smaltul dentar, nu produce durere, este rapid si curata dintii foarte eficient. Chiar si spatiile adanci dintre dintii si gingii pot fi curatate, fara ca pacientii sa fie deranjati si fara a exista contactul direct cu un instrument metalic. In plus, tehnica nu produce caldura sau vibratii.

Particulele non toxice folosite la air flow sunt mult mai placute si mai putin nisipoase decat pastele dure folosite in trecut pentru polishul dintilor. In plus, air flow-ul permite folosirea a diferite arome, astfel incat experienta sa fie cat mai placuta pentru pacienti.

Reduce sensibilitatea dentara

Air flow-ul este ideal pentru persoanele care sufera din cauza sensibilitatii dentare, datorita faptului ca nu exista contact direct cu dantura, nu se creeaza caldura sau vibratii, iar micro particulele folosite pot umple golurile prezentate de dinti, astfel incat sa se reduca sensibilitatea acestora.

De asemenea, procedura poate sa incurajeze remineralizarea dintilor afectati.

O curatare mai rapida

Studiile arata ca air flow-ul este de trei ori mai rapid la indepartarea petelor si a placii bacteriene decat alte metode traditionale, astfel ca pacientii vor fi supusi tratamentului mai putin timp si vor avea parte de mai putine intreruperi.

Dintii sunt curatati intr-o maniera mai putin abraziva decat detartrajul manual ce poate sa produca leziuni la nivelul dintilor si gingiilor. Orice zona deteriorata a unui dinte este curatata cu atentie, fara a mai fi nevoie de afectarea structurii sanatoase a acestuia.

Ideal inaintea tratamentelor ortodontice

Air flow-ul dentar este solutia ideala de curatare a dintilor inainte de procedurile care necesita adezivi si cimenti deoarece indeparteaza toate bacteriile 100% eficient.

De asemenea, cele mai multe dintre pastele utilizate la metodele clasice de curatare a dintilor contin glicerina care poate sa influenteze in mod negativ cimentarea lucrarilor necesare.

Cum aerul, jetul de apa si particulele de bicarbonat de sodiu nu contin aceasta substanta, cimentii folositi vor fi mult mai eficienti la contactul cu suprafata dintilor. De asemenea, poate fi folosit pentru curatarea cariilor, inainte ca acestea sa fie obturate.

Astfel, air flow-ul dentar reprezinta solutia potrivita de curatare a dintilor, care este mult mai confortabila pentru pacienti, mai rapida, nu implica contactul direct al dintilor cu instrumentele folosite, nu este exercitata nicio presiune, nici caldura sau sunete, reprezentand astfel cea mai eficienta modalitate.

Avantajele Air Flow-ului dentar

  • Dintii sunt curatati in totalitate, fara a ramane spatii neigienizate
  • Petele sunt eliminate intr-un mod foarte eficient
  • Desi petele prezente sub nivelul gingiilor sunt dificil de indepartat, air flow-ul este eficient si in acest caz
  • Se indeparteaza placa bacteriana intr-un mod sigur
  • Dantura nu devine mai sensibila datorita faptului ca intrumentul folosit nu produce vibratii si nu emite caldura
  • Dantura nu devine mobila, datorita faptului ca aparatul nu exercita presiune

Pret Detartraj la clinica stomatologica ProDent

Pret detartraj + periaj + air-flow

250 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice