Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aditie Osoasa

Tratamente Laser Fara Durere la ProDent Clinic

Ce Este Aditia Osoasa?

Pentru ca implanturile dentare sa fie de succes, este nevoie ca maxilarul sa dispuna de suficient os pentru a le sustine pe acestea, deoarece pierderile de dinti favorizeaza pierderea osoasa de-a lungul timpului. Edentatia poate fi favorizata de afectiuni gingivale, carii dentare si infectii, accidente si traumatisme etc.

Daca osul de sub gingie nu este suficient de inalt si lat, atunci probabil ca este nevoie de o procedura numita aditie osoasa, astfel incat implanturile dentare inserate sa reziste in os.

Implantul dentar este radacina unui dinte artificial (de inlocuire). Acesta ofera o baza solida pentru dintele artificial fix (permanenti sau detasabil) care inlocuieste dintele natural pierdut din cauza anumitor probleme stomatologice.
Implanturile dentare redau zambetul impecabil pe chipurile pacientilor si ajuta la cresterea increderii in sine.

Aditia Osoasa

Aceasta procedura presupune adaugarea unor grefe de os sau diferite materiale similare catre maxilar. Grefele pot fi recoltate de la pacient, de origina animala sau sa fie artificiale.

Dupa ce are loc aceasta procedura, este nevoie ca pacientii sa astepte o perioada de cateva luni pentru ca materialul adaugat sa fuzioneze cu cel existent.

Exista numeroase proceduri pentru aditia osoasa, iar dentistul decide care este cea mai buna in functie de tipul, locatia si numarul implanturilor necesare. Dupa aditia de os, de regula, se asteapta 9 luni pana la plasarea implanturilor.

De unde provine osul?

Aceste proceduri implica folosirea unor grefe osoase, iar o alegere potrivita este ca acestea sa provina de la pacient, de cele mai multe ori din zona soldului sau tibiei pentru ca de aici se pote obtine orice cantitate este necesara. In schimb, atunci cand se opteaza pentru aceste recoltari, pacientii trebuie sa urmeze o zi de spitalizare. Daca pacientii nu isi doresc osul sa fie propriu, pot opta pentru cel care provine de la animale, sau diferite materiale sintetice care il imita.

Implanturi Dentare Realizate la ProDentClinic

Procedura

Intr-o situatie obisnuita, un pacient a pierdut un singur dinte si doreste sa il inlocuiasca cu o coroana suportata de un implant dentar. In schimb, dintele care lipseste de mai multi ani favorizeaza atrofierea osoasa, astfel ca interventia nu poate fi urmata.

Astfel, se poate recolta os din zona barbiei pentru reconstruirea celui pierdut, astfel incat sa poata fi sustinut implantul. Procedura este efectuata in cabinetul chirurgului dupa ce pacientul este anesteziat general. Anestezia locala este folosita pentru amortirea zonei de unde se va recolta osul, precum si zona unde acesta va fi atasat. Se va efectua o incizie la nivelul gingiei, unde implantul va fi plasat, pentru a determina cantitatea de os necesara.

Daca osul este preluat de la barbie, atunci medicul va efectua o incizie a gingiei sub partea de jos a dintilor, astfel incat sa fie expus osul. O anumita cantitate de os va fi recoltata, iar spatiul liber va fi umplut cu un material similar, in timp ce gingia va fi protejata pana cand se va vindeca complet.

Osul colectat va fi prins in maxilar cu ajutorul unor suruburi mici din titan. De asemenea, se poate adauga un amestec de os natural si artificial la marginile maxilarului, iar ultimul pas presupune plasarea unei membrane deasupra grefei si inchiderea inciziei.

Dupa interventie, pacientii trebuie sa urmeze un tratament cu antibiotice si apa de gura antibacteriana. De asemenea, se recomanda evitarea anumitor alimente, precum si evitarea exercitarii presiunii in zona respectiva. In cazul in care se poarta aparate dentare, acestea ar putea fi indepartate timp de o luna, pana cand zona se vindeca.

De regula este nevoie de 6 pana la 9 luni pana cand grefa sa fie vindecata, osul sa fie pregatit pentru inserarea implanturilor, iar suruburile din titan adaugate initial vor fi indepartate.

Pregatirea pentru mai multe implanturi dentare

Multe persoane au pierdut mai multi dinti, motiv pentru care necesita mai multe implanturi. Daca osul trebuie reconstruit astfel incat sa sustina mai multe implanturi, atunci va necesara o grefa mult mai mare decat cea preluata cand este nevoie de un singur implant.

Daca pacientii isi doresc ca osul sa fie de provenienta proprie, atunci acesta se va recolta din zona soldului, iar procedura va fi efectuata la spital sub anestezie generala, fiind nevoie, de obicei, de doua zile de spitalizare.

Succesul aditiei osoase

Rata de succes a procedurii este una foarte ridicata, in schimb intotdeauna va exista riscul ca grefa sa fie un esec, chiar si atunci cand se foloseste osul pacientului. In plus, grefele nu sunt respinse la fel ca organele transplantate, insa medicii nu cunosc care sunt motivele esecului grefelor, stabilind doar cativa factori favorizanti, printre care cei care fumeaza sau sufera de anumite afectiuni. O grefa care a esuat va fi indepartata, iar dupa ce zona s-a vindecat, dentistul va incerca plasarea alteia.

Augmentarea osoasa

O alta procedura comuna este augmentarea osoasa la care se opteaza atunci cand inaltimea osului este prea redusa. Aceasta presupune ca un medic sa efectueze mai multe incizii in maxilar pentru a separa o cantiate de os de restul maxilarului. Se insereaza un dispozitiv din titan cu suruburi care sa mentina bucata de os de restul maxilarului. In fiecare zi este desruburata o cantiate foarte redusa, iar de-a lungul timpului procedura va crea spatiul necesar intre partile de os, iar maxilarul va fi mai inalt, in timp ce zona va fi umpluta cu os artificial.

Repozitionarea nervului

Nervul care ofera simtul barbiei si al buzei inferioare se regaseste in cadrul maxilarului. In cazul pacientilor care au suferit pierderi osoase importante, este posibil ca implanturile dentare sa afecteze acest nerv.

Pentru a studia problema, medicii pot efectua o mica fereastra la nivelul osului, astfel incat nervul sa fie repozitionat, urmand ca mai apoi sa poata fi adaugate implanturile. In schimb, aceasta interventie nu este foarte comuna, deoarece doar simpla mutare a nervului poate aduce prejudicii.

Pret aditie osoasa la clinica stomatologica ProDent Clinic

Aditie osoasa/Manopera

500 EURO

Regenerare tisulara ghidata/Manopera

500 EURO

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice