Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Abces Gingival

Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti. Medic Endodont Specialist !

Tratament Abces Gingival cu Laser la ProDent Clinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia tratamentelor cu ajutorul laserului (fara durere).Laserul inlocuieste freza, bisturiul si turbina.

Beneficiile tratamentelor stomatologice cu laser la ProDent Clinic:

  • Nu necesita suturi
  • Nu necesita anestezie
  • Sterilizeaza campul operator
  • Leziunea tesuturilor inconjuratoare este redusa
  • Ajuta la regenerarea tesuturilor
  • Lipsa traumei si a sangerarilor

Ce este abcesul dentar

Cel mai des intalnite afectiuni ale gingiei sunt bolile inflamatorii periodontale, alaturi de gingivita si periodontita, fiind mai comune in special in randul adultilor si persoanelor trecute de prima tinerete.

Din nefericire, aceste afectiuni pot fi foarte puternice, se dezvolta foarte rapid si produc durere sau disconfort pacientilor. Abcesul gingival poate fi de mai multe tipuri, iar cel mai des intalnit este cel periodontal, care e cauzat de acumularea bacteriilor intr-un fel de buzunar lateral al gingiilor.

Pe masura infectarii gingiei, acest buzunar se dezvolta si poate aparea si o usoara retractie gingivala, spatiul lasat liber intre gingie si dinte, este numit buzunar, unde se stocheaza resturile alimentare si bacteriile, care nu sunt inlaturate, daca pacientul nu a adoptat o igiena orala realizata corespunzator, alcatuita din periaj efectuat corect, ata dentara si apa de gura.

Abcesul gingival apare atunci cand spatiul dintre gingie si dinte se mareste treptat, iar resturile alimentare, alaturi de bacterii si tartru il ocupa si se formeaza o infectie.

De asemenea, apare si o inflamatie a gingiei, care este cauzat de cresterea numarului de bacterii intr-o perioada scurta de timp, iar pacientul va resimti disconfort si durere, in timp ce este distrus treptat tesutul inconjurator, dar si osul maxilarului.

Abcesul gingival apare adesea din cauza afectiunilor de tip periodontal care sunt mai avansate, ca urmare a infectiei fiind creat spatiul ideal pentru formarea abcesului.

Din pacate, abcesul gingival apare subit, isi face simtita prezenta prin durere si disconfort si poate aparea, in functie de cazuri, chiar si la copii. Dimensiunea inflamarii poate fi de la 2, 3 cm pana la 10 cm in cazurile cele mai grave.

Daca nu este tratat la timp si in mod corespunzator, abcesul gingival poate produce mari probleme, pana la afectarea osului sau chiar pierderea unuia sau mai multor dinti, probleme ce atrag cu sine si alte necesitati. Tratamentul abcesului se realizeaza,

in general, prin drenarea infectiei, dupa care se efectueaza un detartraj pentru a se preveni reaparitia acesteia ulterior.

Pentru tratarea infectiei sunt foarte importante si antibioticele prescrise de catre medicul dentist. Astfel pentru diminuarea disconfortului sunt necesare antalgice, iar dupa ingrijire se indica urmarea unui alt tratament pentru ca tesutul inconjurator danturii sa se regenereze, in caz contrar, afectiunea poate aparea oricand in viitor.

Insa cel mai bun tratament pentru abcesul gingival este totusi prevenirea acestuia. Tot ce trebuie sa faca pacientii este sa adopte o igiena orala efectuata corespunzator.

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice