Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

WIDESCREEN+

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).
WIDESCREEN+

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Abces Dentar

Laser Fara Durere la ProdentClinic Bucuresti. Medic Endodont Specialist !

Tratament Abces Dentar cu Laser la ProDent Clinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia tratamentelor endodontice cu ajutorul laserului (fara durere).Laserul inlocuieste freza, bisturiul si turbina.

Beneficiile tratamentelor stomatologice cu laser la ProDent Clinic:

  • Nu necesita suturi
  • Nu necesita anestezie
  • Sterilizeaza campul operator
  • Leziunea tesuturilor inconjuratoare este redusa
  • Ajuta la regenerarea tesuturilor
  • Lipsa traumei si a sangerarilor

Ce este abcesul dentar

Abcesul reprezinta o afectiune des intalnita in stomatologie si presupune ca un dinte sa aiba o punguta de puroi in alcatuirea tesuturilor inconjuratoare. Odata instalata infectia bacteriana in organism, cel din urma are tendinta de a incerca inlaturarea ei, astfel formandu-se puroiul.

Abcesul duce la o tumefiere a fetei si la aparitia durerii, situatie in care se recomanda aplicarea compreselor reci, insa si administrarea anumitor medicamente. Tesutul din jurul dintelui care prezinta afectiunea este de cele mai multe ori rosu si tensionat.

Tipuri de abces

Abcesul pericoronar presupune ca gingia sa se infecteze de cele mai multe ori deasupra molarului de minte. In astfel de cazuri, dezvoltarea abcesului este mai putin comuna, fiind inflamata doar gingia.

Abcesul alveolar reprezinta cel mai comun tip de abces, care se dezvolta in tesutul osos inconjurator danturii. Daca acesta nu este tratat, in scurt timp afectiunea poate migra pana sub mucoasa, situatie in care durerea creste semnificativ, fiind combatuta doar prin tratamentul oferit de catre un medic stomatolog.

Abcesul parodontal reprezinta un tip de abces foarte des intalnit, si presupune ca in zona gingiei unui dinte afectat sa se produca o inflamatie, datorata bacteriilor din pungile parodontale formate.

Inaintea debutului tratamentului, stomatologul realizeaza o anestezie locala sau regionala, dupa care se efectueaza drenajul cu ajutorul unei incizii.

In situatia in care dintele a devenit mobil in timp, se opteaza pentru extractia sa, drenajul avand loc pe aceasta cale.

Desi initial nu pare periculoasa, aceasta afectiune poate fi foarte daunatoare deoarece se extinde, fiind deranjat atat maxilarul cat si pulpa dentara.

Chiar daca se observa o diminuare a durerii, acest lucru nu indica faptul ca abcesul a fost combatut. Pe langa afectiunea produsa nervului, abcesul dentar distruge treptat maxilarul, motiv pentru care dintele nu mai este fixat in locul sau, existand sanse ridicate ca acesta sa fie pierdut.

Tratamente Endodontice Realizate la ProDentClinic

Abcesul parodontal reprezinta un tip de abces foarte des intalnit, si presupune ca in zona gingiei unui dinte afectat sa se produca o inflamatie, datorata bacteriilor din pungile parodontale formate.

Inaintea debutului tratamentului, stomatologul realizeaza o anestezie locala sau regionala, dupa care se efectueaza drenajul cu ajutorul unei incizii. In situatia in care dintele a devenit mobil in timp, se opteaza pentru extractia sa, drenajul avand loc pe aceasta cale.

Desi initial nu pare periculoasa, aceasta afectiune poate fi foarte daunatoare deoarece se extinde, fiind deranjat atat maxilarul cat si pulpa dentara. Chiar daca se observa o diminuare a durerii, acest lucru nu indica faptul ca abcesul a fost combatut.

Pe langa afectiunea produsa nervului, abcesul dentar distruge treptat maxilarul, motiv pentru care dintele nu mai este fixat in locul sau, existand sanse ridicate ca acesta sa fie pierdut.

Cauze

De cele mai multe ori aceasta afectiune isi face aparitia datorita igienei defectuoase pe care o abordeaza pacientii. Daca nu sunt indepartate resturile de alimente, acestea formeaza placa bacteriana ce ataca si afecteaza dantura. Se recomanda ca pacientii sa adopte o igiena orala corespunzatoare care implica un periaj efectuat corect, insa nu trebuie omise nici ata dentara si apa de gura. Ata dentara poate patrunde in locuri greu accesibile, simpla periere nefiind de ajuns. Cel mai des abcesul este datorat de cariile netratate, insa si de afectiuni ale gingiei. In situatia in care cariile nu sunt tratate, interiorul dintelui se infecteaza, aparand bacteriile, care se raspandesc cu usurinta de la un dinte la altul, dar si la gingie, dezvoltandu-se diferite afectiuni.

Simptome

Primele semne ale dezvoltarii acestei afectiuni sunt disconfortul atat in momentul masticatiei cat si a vorbirii. De asemenea zona poate fi dureroasa la atingere. Abcesul creeaza de multe ori o stare de tensiune pacientului, alaturi de un gust neplacut, tumefierea gingiei, insa exista si posibilitatea colorarii danturii in zona care prezinta probleme. In plus, exista si posibilitatea aparitiei febrei si a frisoanelor, dar si halena, oboseala, migrene si tumefierea obrazului.

Prevenire

Abcesul, la fel ca toate afectiunile dentare poate fi evitat prin abordarea igienei orale corespunzatoare, precum si prin vizite periodice la medicul stomatolog. De asemenea este foarte importanta si alimentatia pacientului, care nu trebuie sa contina multe grasimi si nici cantitati ridicate de zahar sau sare, acestea favorizand dezvoltarea cariilor. Este esentiala adoptarea unei diete sanatoase din care sa nu lipseasca fructele si legumele sau cerealele, fiind nevoie de o limitare a dulciurilor. Dieta reprezinta un aspect foarte important in mentinerea unei danturi sanatoase. In plus, pacientii ar trebui sa renunte la fumat si la consumul periodic de bauturi alcoolice, acestea afectand cavitatea bucala. Atunci cand pacientul simte o durere usoara, uneori insotita de febra sau o sensibilitate la nivelul dintilor, se recomanda ca acestia sa apeleze la serviciile unui medic dentist care este in masura si poate trata corespunzator afectiunea.

Despre incizie

Pacientii nu trebuie sa se ingrijoreze cu privire la incizie deoarece totul se efectueaza sub anestezie, astfel ca nu se simte nici cel mai mic disconfort. Este important de stiut ca injectia are loc in jurul afectiunii, nu in locul infectat. Scopul acestei proceduri este inlaturarea infectiei, prevenirea unor posibile complicatii si pastrarea danturii. Daca s-a dezvoltat abcesul extraoral, atunci incizia va duce la un drenaj gravitational. Incizia are loc aproape in toate situatiile, chiar si atunci cand exista suspiciunea ca drenajul nu este productiv, deoarece astfel ramane spatiu pentru drenarea unui posibil puroi dezvoltat dupa interventie.

Tratament al abcesului dentar

De cele mai multe ori, pentru tratarea acestei afectiuni, este nevoie ca medicul dentist sa realizeze o mica incizie in zona gingiei pentru ca puroiul sa fie eliminat. Din fericire pacientii nu trebuie sa se ingrijoreze pentru ca intotdeauna se utilizeaza anestezic, iar procedura nu produce nicio stare de disconfort. Pentru ca pacientii sa isi poata salva dantura si sa nu existe sansa aparitiei complicatiilor, este nevoie de un tratament bazat pe antibiotice, prescris de stomatolog. In situatia in care pacientul sufera de alte afectiuni cum ar fi diabet, ciroza hepatica sau alte boli de tip cardiac, atunci se pot administra antibiotice inainte de interventia stomatologului. In cazul in care tesutul moale, inconjurator al danturii este afectat de abces, atunci este nevoie de inlaturarea tesutului respectiv si tratarea canalului dintelui. Cea mai nedorita situatie presupune extractia dintelui datorita faptului ca pulpa este distrusa foarte mult si nu mai poate fi salvata. Daca exista dureri cauzate de abcesul dentar, medicul dentist este in masura sa recomande anumite analgezice.

Pret tratament endodontic la clinica stomatologica ProDent Clinic

Endodontie microscopica monoradicular

500 lei

Endodontie microscopica pluriradicular 2 canale

625 lei

Endodontie microscopica pluriradicular 3 canale

850 lei

Tratament Endodontic (Canal suplimentar )

125 lei

Endodontie microscopica Molar Minte

1375 lei

Contact

icon-phone

0720.932.294

icon-email

office@prodentclinic.ro

icon-location

Soseaua Nordului nr. 60, Bucuresti

 Barbat Femeie Copil

Vino alaturi de noi!

0
zambete aduse
0
medici specialisti
0
clinici dentare

gama completa

de servicii stomatologice